Κατ’επείγουσα επιστολή εκπ.οργανώσεων σε ΥΠΠ ζητώντας συνάντηση

Επιστολή, που θα χαρακτηρίζεται ως κατ’ επείγουσα, αναμένεται να αποστείλουν αύριο στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ, με την οποία θα ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό για συζήτηση συγκεκριμένων θεμάτων, όπως η στελέχωση, τα θέματα ασφάλειας και υγείας και τα θέματα της βίας και παραβατικότητας.


Στο μεταξύ, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις θα παρακαθίσουν στη 1 αύριο το μεσημέρι, σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό την προεδρία του Γενικού

Διευθυντή του Υπουργείου, με θέμα συζήτησης τα συνταξιοδοτικά ζητήματα των εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2011.

Οι Γραμματείες των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ συνήλθαν σήμερα σε κοινή συνεδρία στα γραφεία της ΠΟΕΔ για να αξιολογήσουν -όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους - τα τρέχοντα ζητήματα που τους απασχολούν και είναι κοινού ενδιαφέροντος, σε συνέχεια, βέβαια, και της κοινής δράσης του προηγούμενου διαστήματος.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι από τη σημερινή τους συνάντηση προέκυψαν τρία με τέσσερα πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Όπως είπε, το πρώτο που προέκυψε «είναι ότι έχουμε προετοιμαστεί και είμαστε πανέτοιμοι να παραστούμε αύριο σε συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό την προεδρία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών για τα συνταξιοδοτικά ζητήματα των εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2011 και έκτοτε, είναι συνταξιοδοτικά μετέωροι».

«Το δεύτερο, αποφασίσαμε να αποστείλουμε επιστολή στον Υπουργό παιδείας, προτάσσοντας συγκεκριμένα θέματα στην ατζέντα που μας ενδιαφέρουν και ασφαλώς το πρώτιστο είναι το θέμα της στελέχωσης ενόψει της επόμενης σχολικής χρονιάς για να δούμε ακριβώς με ποια δεδομένα θα γίνει αυτή η στελέχωση, το δεύτερο έχει να κάνει με τα θέματα ασφάλειας και υγείας που νομίζω όλοι βλέπουν τις τελευταίες μέρες και παρακολουθούν το τι συμβαίνει σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες και το τρίτο, ένα διαχρονικό πρόβλημα, μία διαχρονική παθογένεια του εκπαιδευτικού συστήματος, τα θέματα της βίας και της παραβατικότητας που έχουν τη δική τους σημασία και όλοι έχουμε ακριβώς ευθύνη να δούμε ακριβώς πως προχωρούν αυτά τα ζητήματα», πρόσθεσε.

Ο κ. Σωκράτους ανέφερε, επίσης, ότι το τρίτο θέμα που τους έχει απασχολήσει, ήταν το θέμα με ένα έρανο που είχαν κάνει ως εκπαιδευτικές οργανώσεις για τους πυρόπληκτους της Αττικής, «για τους ανθρώπους που πραγματικά έζησαν μία τραγωδία το περασμένο καλοκαίρι», όπως είπε.

Σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν συγκεντρώσει ένα ποσό 25 χιλιάδων ευρώ και αποφάσισαν όπως έρθουν σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες ελληνικές εκπαιδευτικές οργανώσεις, για τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθεί το συγκεκριμένο ποσό.

Σε παρατήρηση ότι λήγει σύντομα το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε για το διάλογο στα πλαίσια της ΜΕΠΕΥ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις «εκφράσαμε και εκφράζουμε τη δυσφορία και την απογοήτευση μας για το γεγονός ότι έχει παρέλθει σχεδόν το χρονοδιάγραμμα χωρίς οποιαδήποτε εξέλιξη, βεβαίως όχι εξ υπαιτιότητας των εκπαιδευτικών οργανώσεων και θεωρώ ούτε και της ίδιας της ΜΕΠΕΥ, είναι θέματα τα οποία θα έπρεπε το ίδιο το Υπουργείο να επιληφθεί και έτσι βγαίνουμε μπροστά, ζητούμε αυτή τη συνάντηση από τον Υπουργό Παιδείας, γιατί η στελέχωση της νέας σχολικής χρονιάς -για να έχουμε και την ομαλότητα που απαιτείται -αρχίζει από τον Ιανουάριο με τις εγγραφές».

«Θα ζητήσουμε ακριβώς να δούμε στη βάση ποιων δεδομένων προγραμματίζει το Υπουργείο να κάνει αυτή τη στελέχωση και έχουμε πολύ συγκεκριμένες απόψεις και εισηγήσεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν εξετάζουν μέτρα στην περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη, ο κ. Φυλακτού είπε ότι αυτά θα τα επανεξετάζουν συνεχώς.

«Είναι κάποια θέματα που δεν μπορεί να είναι στατικά, υπάρχει μια δυναμική, αλλά εμείς εκείνο που θέλουμε είναι ομαλότητα την επόμενη σχολική χρονιά, γιατί αυτό που έχουμε βιώσει το περασμένο καλοκαίρι, με ειλικρίνεια σας λέμε, οι παρενέργειες του είναι μέσα στις σχολικές μονάδες και τις βιώνει καθημερινά ο εκπαιδευτικός κόσμος», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα