Καθηγητές του Παν. Κύπρου παρέδιδαν σεμινάρια σε σχολεία στα κατεχόμενα

Πολιτικό ζήτημα καταδεικνύει ο Γενικός Ελεγκτής, από τη συμμετοχή δύο καθηγητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε διεθνές σεμινάριο εκπαίδευσης μαθητών, σε σχολείο στα κατεχόμενα και το διαβιβάζει στα Υπουργεία Εξωτερικών, Παιδείας και στην Βουλή των Αντιπροσώπων για να προχωρήσουν με δικές τους ενέργειες.

Όπως προκύπτει από έγγραφα που έχει στην κατοχή του

το ΣΙΓΜΑ δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχαν σε Διεθνές Σεμινάριο εξειδίκευσης στην Φυσική που έλαβε χώρα στο λεγόμενο Τουρκικό Κολλέγιο Λευκωσίας.

Η ελεγκτική Υπηρεσία, μετά από  καταγγελία που δέχτηκε για το θέμα, σε επιστολή της στις 12 Απριλίου ζήτησε την θέση του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αυτό ανταποκρίθηκε στις 10 Μαΐου, επιβεβαιώνοντας ότι πράγματι δύο μέλη του ακαδημαϊκού του Προσωπικού συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε λύκειο των κατεχομένων, αναφέροντας ότι δεν έλαβαν κανένα οικονομικό όφελος.

Το Πανεπιστήμιο ενημέρωσε, επίσης, ότι τα σεμινάρια εξειδίκευσης διοργανώνονται από τις τοπικές κοινότητες.

Το ερώτημα που προκύπτει, είναι ποιος προσκάλεσε τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου σε κατοχικά εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και για ποιο λόγο αυτοί δέχτηκαν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες σε παράνομα εκαπιδευτικά ιδρύματα.

Μετά τις απαντήσεις που έλαβε απο το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Ελεγκτική Υπηρεσία το διαβίβασε στους Γενικούς Διευθυντές του Υπουργείο Παιδείας και του Υπουργείου Εξωτερικών σημειώνοντας ότι το θέμα προκύπτει να έχει πολιτική πτυχή. Επίσης, το κοινοποίησε στον Πρόεδρο και τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παιδείας.

Το θέμα είναι εις γνώση και της επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

Το ΣΙΓΜΑ επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της επιτροπής, Παύλο Μυλωνά ο οποίος ενημέρωσε ότι θα ζητήσει λεπτομέρειες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε προγραμματισμένη συνεδρία της Βουλής για τον προϋπολογισμό  του Πανεπιστημίου.

Σημειώνεται ότι στα Σεμινάρια της Διεθνούς Ομάδας Σωματιδιακής Φυσικής συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 13 χιλιάδες μαθητές μέσης εκπαίδευσης από 60 χώρες με την συνδρομή 224 πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα