Κατηγορείται για πλαστογράφηση συμβολαίου ο Άρης: Από -6 έως υποβιβασμός!

Βόμβα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως αποκάλυψε ο ΣπορFM, παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας υπόθεση πλαστογράφησης συμβολαίου από την ΠΑΕ Άρης. Τεράστιοι κίνδυνοι αν αποδειχθεί ενοχή, καθώς οι ποινές ξεκινούν από -6 και φτάνουν έως τον υποβιβασμό!

Μία απίστευτη υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας, που προκαλεί... τριγμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι αναμένεται να απασχολήσει σοβαρά, όχι μόνο τα πειθαρχικά όργανα, αλλά και τις δικαστικές Αρχές

το επόμενο διάστημα. Μία υπόθεση πλαστογράφησης σφραγίδας της ΕΠΟ και του Εκτελεστικού Γραμματέα της, Αλέξη Δέδε στην οποία εμπλέκεται η ΠΑΕ Άρης και αφορά επίσης σε κατασκευή εικονικού συμβολαίου ποδοσφαιριστή!

Το αξιοσημείωτο της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι ότι η επίμαχη έρευνα δεν ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο, μιας και κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά από ερώτημα της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής, η οποία στις αρχές του 2020 απέστειλε ερώτημα προς την ΕΠΟ και προς το Υπουργείο Εξωτερικών που αφορούσε στην άδεια παραμονής στην Ελλάδα ενός Βορειομακεδόνα ποδοσφαιριστή ονόματι Μπόρτσε Λάσκοφ (Borce Lascov), γεννηθείς το 1999.

Στη συγκεκριμένη υπηρεσία λοιπόν είχε φτάσει ένα έγγραφο που είχε τη σφραγίδα της ΕΠΟ και την υπογραφή του Αλέξη Δέδε, με το οποίο η Ομοσπονδία εμφανιζόταν να δηλώνει προς τον Άρη από το 2018 ότι παρέχει την έγκριση στον αθλητή για να εργαστεί ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Θεσσαλονίκης! Επίσης η υπηρεσία είχε στα χέρια της και ένα συμβόλαιο του Άρη με τον ποδοσφαιριστή με τις υπογραφές του Λάσκοφ και του Θόδωρου Καρυπίδη.

Ο γενικός διευθυντής Μεταναστευτικής Πολιτικής ρωτούσε λοιπόν την ΕΠΟ με το συγκεκριμένο έγγραφο της απόψεις της για το θέμα, ώστε ακολούθως να ενημερωθεί και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Το έγγραφο αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «στον πολίτη Βόρειας Μακεδονίας έχει χορηγηθεί άδεια διαμονής, ισχύος από 13/9/2018 έως 3/8/2019. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και τις απόψεις σας, ως προς τις ανωτέρω περιπτώσεις πολιτών τρίτων χωρών, ώστε να ενημερώσουμε σχετικά την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης…».

Θα ερωτηθεί λοιπόν κανείς για ποιο λόγο θέλησε το Υπουργείο να ψάξει την εν λόγω υπόθεση και η απάντηση είναι πως ό,τι θεωρούσαν ύποπτο, έστελναν τα απαραίτητα έγγραφα και ρωτούσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες για να το διαλευκάνουν. Κι εν προκειμένω υπήρχε πράγματι "θέμα" βάσει της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την ΕΠΟ, αφού φάνηκε ότι δεν υπήρχε κανένα κατατεθειμένο συμβόλαιο στο όνομα του Μπόρτσε Λάσκοφ, ποτέ δεν δόθηκε έγκριση για άδεια διαμονής ειδικού σκοπού και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο υπάρχει η ετυμηγορία ότι «Το εν λόγω έγγραφο είναι ΠΛΑΣΤΟ»!

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι για την υπόθεση έχει σχηματιστεί ολόκληρος φάκελος από τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες μάλιστα έψαχναν αρχικά δύο υποθέσεις. Μίας Κολομβιανής ποδοσφαιρίστριας του ΠΑΟΚ που ανήκε στον Ερασιτέχνη κι όλα κρίθηκαν νομότυπα και η άλλη ήταν αυτή του ποδοσφαιριστή του Άρη.

Από εκεί και πέρα η ΕΠΟ έχει στείλει πλέον την υπόθεση για έρευνα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας. Ο Λάσκοφ εμφανίζεται σήμερα στο ρόστερ του Απόλλωνα Πόντου, με τον οποίο αγωνίστηκε πέρυσι σε τρία παιχνίδια. Νωρίτερα, το 2019 ο Βορειομακεδόνας ποδοσφαιριστής βρισκόταν στο ρόστερ της Κ19 του Άρη, μετρώντας 15 εμφανίσεις.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι εδώ και έναν χρόνο η υπόθεση βαλτώνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας χωρίς να έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη, δίχως ωστόσο να είναι και γνωστόν έχει κληθεί ο Άρης για να δώσει εξηγήσεις. Ένας λόγος ενδεχομένως να είναι ότι η Επιτροπή περιμένει την εξέλιξη της υπόθεσης σε ποινικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις πιθανές ποινές, εφόσον φυσικά αποδειχθεί ενοχή της ΠΑΕ Άρης, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κώδικα Δεοντολογίας περί «Πλαστογραφίας και νόθευσης εγγράφου», σημειώνεται πως αν έχει ευθύνη η ΠΑΕ, τότε απειλείται με αφαίρεση 6 βαθμών τουλάχιστον, ως και με υποβιβασμό στην κατώτερη κατηγορία!

Ο αξιωματούχος που ευθύνεται δε, τιμωρείται με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για ένα (1) έτος τουλάχιστον…

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω όσα αναφέρει η υπηρεσιακή ενημέρωση προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ και δείτε τα σχετικά έγγραφα:

«Με την παρούσα, και στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργώ με εντολή σας από τον Νοέμβριο του 2019 για την έκδοση παράτυπων αδειών διαμονής αλλοδαπών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, σε συνδυασμό με την ενημέρωση (υποβολή της σχετικής λίστας) που υπήρξε εκ μέρους της ΕΠΟ προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για διερεύνηση του ζητήματος και τις απαντήσεις που έχουν αρχίσει να αποστέλλουν οι αρμόδιες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, επιθυμώ να σας ενημερώσω για τα εξής:

Σύμφωνα με την υπ' αριθμόν 5325/2020 επιστολή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προς την Ομοσπονδία (αριθμός πρωτοκόλλου εισερχόμενου ΕΠΟ 5625/11.2.2020) και αναφορικά με την υπόθεση για την υποβολή αίτησης και χορήγησης άδειας διαμονής του ποδοσφαιριστή BORCHE LASKOV (πολίτης Βόρειας Μακεδονίας, ημ. γεν.27.7.1999 ον.Πατρός ΤΟΝΙ, αριθμός δελτίου ΕΠΟ 1478858) μας κοινοποιήθηκαν τα έγγραφα που κατατέθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική άδεια διαμονής.

Μεταξύ των εγγράφων που έχουν κατατεθεί, βάσει των προβλεπόμενων στον νόμο 4251/2014, συμπεριλαμβάνονται:

-Αντίγραφο διαβατηρίου του ποδοσφαιριστή BORCHE LASKOV και θεώρηση εισόδου του εν λόγω ποδοσφαιριστή από το ελληνικό προξενείο στα Σκόπια.

- Συμβόλαιο συνεργασίας του παραπάνω αναφερόμενου ποδοσφαιριστή με την ΠΑΕ Άρης με σφραγίδα και υπογραφή του υπευθύνου της εν λόγω ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας, με τον δηλωμένο, στις υπηρεσίες της ΕΠΟ, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου της ΠΑΕ Άρης, το οποίο ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της Ομοσπονδίας.

-Έγγραφο αίτησης μεταβολών ΕΠΟ το οποίο δεν είναι συμπληρωμένο, με σφραγίδα της ΠΑΕ Άρης και υπογραφή του παραπάνω αναφερόμενου ποδοσφαιριστή BORCHE LASKOV. Το έγγραφο αυτό είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με το έγγραφο αίτησης μεταβολών που υποβλήθηκε μέσω της ΕΠΣ Μακεδονίας για τον ίδιο ποδοσφαιριστή στο Τμήμα Δελτίων της Ομοσπονδίας, όπου ως σωματείο εγγραφής αναφέρεται ο ΑΣ Άρης, όπου και τελικά εγγράφηκε ο ποδοσφαιριστής ως ερασιτέχνης και όχι ως επαγγελματίας όπως αναληθώς δηλώθηκε μέσω των εγγράφων για την έκδοση της άδειας διαμονής προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

- Βεβαίωση της Ομοσπονδίας (μέσω του Τμήματος FIFA ITMS της ΕΠΟ όπως αναγράφεται) προς την ΠΑΕ Άρης (αριθμός πρωτοκόλλου εξερχόμενου ΕΠΟ 26063/2018, ημερομηνία αποστολής 8/9/2018) με την οποία εγκρίνεται η εγγραφή και παροχή εργασίας του ποδοσφαιριστή BORCHE LASKOV στην ΠΑΕ Άρης και στο οποίο έγγραφο υπάρχει σφραγίδα της ΕΠΟ και υπογραφή του Υπηρεσιακού Εκτελεστικού Γραμματέα Αλέξανδρου Δέδε.

Το εν λόγω έγγραφο είναι ΠΛΑΣΤΟ.

Όπως προέκυψε από την άμεση έρευνα που διενήργησα ο αριθμός πρωτοκόλλου εισερχόμενου ΕΠΟ 26063/2018 δεν ανήκει στην πλαστή βεβαίωση αλλά σε έγγραφο που έχει αποστείλει στις 3/9/2018 προς το Τμήμα FIFA ITMS της Ομοσπονδίας η ΕΠΣ Βοιωτίας για αναζητήσεις αλλοδαπών ποδοσφαιριστών.

Επιπλέον, στο πλαστό έγγραφο που φέρει την υπογραφή του και υπάρχει και σφραγίδα της Ομοσπονδίας, ο κ.Αλέξανδρος Δέδες αναφέρεται ως Υπηρεσιακός Εκτελεστικός Γραμματέας ενώ ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2017 ήταν επισήμως με απόφαση της ΕΕ/ΕΠΟ Εκτελεστικός Γραμματέας, όπως προκύπτει και από έγγραφα που έχουν σταλεί την ίδια περίοδο σε διάφορους παραλήπτες μεταξύ των οποίων και η ΠΑΕ Άρης.

Ακόμη στο πλαστό έγγραφο το κείμενο που επιτρέπει την εγγραφή του ποδοσφαιριστή BORCE LASKV στην ΠΑΕ Άρης είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από το επί σειρά τυποποιημένο έγγραφο που αποστέλλει στις ενδιαφερόμενες ΠΑΕ κατόπιν δικού του αιτήματος το Τμήμα FIFA ITMS για την έκδοση αδειών διαμονής ειδικού σκοπού για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Από την εξέταση του πλαστού εγγράφου προκύπτει ότι και οι χορηγοί της Ομοσπονδίας που συμπεριλαμβάνονται στο κάτω μέρος της κάθε σελίδας επισήμου εξερχομένου εγγράφου της ΕΠΟ είναι εντελώς διαφορετικοί από αυτούς που υπήρχαν σε κάθε επίσημο έγγραφο της Ομοσπονδίας την επίμαχη περίοδο.

Τέλος, η θέση που βρίσκεται στο πλαστό έγγραφο/βεβαίωση ο αριθμός πρωτοκόλλου ΕΠΟ αλλά και η θέση της υπογραφής του Εκτελεστικού Γραμματέα και της σφραγίδας της ομοσπονδίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με όλα τα επίσημα και έγκυρα επίσημα εξερχόμενα έγγραφα της ΕΠΟ προς κάθε ενδιαφερόμενο, μεταξύ των οποίων και η ΠΑΕ Άρης.

Όλα τα προαναφερθέντα έγγραφα, έγκυρα και πλαστά, επισυνάπτονται για την επιβεβαίωση των προαναφερθέντων αποτελεσμάτων της έρευνας που διενήργησα.

Παρακαλώ όπως τα προωθήσετε άμεσα για τις περαιτέρω απαιτούμενες νομικές ενέργειες σε κάθε αρμόδιο όργανο εντός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής ΅Ομοσπονδίας και εκτός αυτής στις αρμόδιες δικαστικές αρχές».

Keywords
Τυχαία Θέματα