Κατηγορούνται για απάτες πέραν των $340.000 οι Κύπριοι στα Φίτζι

Μετά από πολύμηνη κράτηση στα νησιά Φίτζι, απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους Λοΐζο και Κλεάνθη Πετρίδη, οι οποίοι πλέον αναμένουν την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσής τους. 

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι δύο Κύπριοι, 42 και 46 χρόνων αντίστοιχα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, καθώς και απάτη με αναλήψεις από ATM στη Σούβα.

Τα δύο αδέρφια, τα οποία εκπροσωπούνται από νέο δικηγόρο, παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο την προηγούμενη Πέμπτη.

Το δικαστήριο τούς απήγγειλε κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και για απάτες.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην πρώτη κατηγορία του ξεπλύματος χρήματος, σύμφωνα με το δικαστήριο τα δύο αδέρφια μεταξύ 12 και 19 Δεκεμβρίου του 2017, ενεπλάκησαν σε αναλήψεις πέραν των $26,890 από ATM, χρήματα τα οποία πιστεύεται ότι αποκτήθηκαν από παράνομες ενέργειες. Επίσης, χρησιμοποίησαν με παράνομο τρόπο πιστωτικές κάρτες και υπέκλεψαν οικονομικά στοιχεία. 

Η δεύτερη κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος αφορά στις ίδιες ημερομηνίες, κατά τις οποίες τα δύο αδέρφια φέρονται να εμπλέκονται σε παράνομες αναλήψεις $8000, χρησιμοποιώντας ATM, ενώ έστειλαν τα χρήματα αυτά σε εταιρείες στο εξωτερικό.

Για την κατηγορία της απόπειρας απόκτησης περιουσίας με απάτες, οι δύο Κύπριοι κατηγορούνται ότι κατά τις ίδιες ημερομηνίες, προσπάθησαν να αποσπάσουν $103,770 από την τράπεζα South Pacific.

Τέλος, για την κατηγορία της απόκτησης περιουσίας με παράνομες δραστηριότητες, τα δύο αδέρφια κατηγορούνται ότι κατείχαν $203,011, τα οποία πιστεύεται ότι έχουν αποκτηθεί με παράνομο τρόπο.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα