Κάτοχοι αξιογράφων: Πέμπτο Πάσχα χωρίς εισοδήματα

Επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της Βουλής, στους Αρχηγούς των κομμάτων, στον Υπουργό Οικονομικών και τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας απέστειλε με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, υπενθυμίζοντας ότι είναι το πέμπτο Πάσχα που οι οικογένειές τους δεν έχουν οποιοδήποτε εισόδημα, αφού από τον Ιούλιο

2012, οι τράπεζες σταμάτησαν, όπως αναφέρει, «να καταβάλλουν τόκους για τις καταθέσεις μας, τις οποίες οι ίδιες μετέτρεψαν παράνομα και με δόλιο τρόπο σε αξιόγραφα».

«Οι κάτοχοι αξιογράφων υπήρξαν τα πρώτα θύματα των τραπεζών», αναφέρεται στην επιστολή, «και το εις βάρος μας έγκλημα ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο 2013, όταν το Eurogroup ενέκρινε την εισήγηση της κυβέρνησης για το κούρεμα των καταθέσεων και τον μηδενισμό της αξίας των αξιογράφων μας.

Ακόμη και μετά την πιο πάνω εγκληματική απόφαση, η κατάστασή μας δεν θα ήταν τόσο τραγική όσο σήμερα, αν η απελθούσα Βουλή ενέκρινε την πρώτη απόφαση του Eurogroup, που προνοούσε για οριζόντιο κούρεμα. Τα mea culpa, που κατά καιρούς ακούγονται, δεν διορθώνουν την κατάσταση».

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι, από τις επαφές που είχε με τα πολιτικά κόμματα, «σχεδόν όλα διαβεβαίωσαν ότι είναι διατεθειμένα να υπερψηφίσουν οποιαδήποτε πρόταση παρουσιάσει η Κυβέρνηση, η οποία να μας ικανοποιεί».

Τέλος, απευθυνόμενος στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τον ΥΠΟΙΚ, ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων αναφέρει:

«Από εσάς εξαρτάται αν θα περάσουμε και έκτο Πάσχα χωρίς εισοδήματα για τις οικονομίες μας», ενώ ζητεί από τον Πρόεδρο της Βουλής και τη Διοικητή της ΚΤ να ασκήσουν όλη την επιρροή τους, «ούτως ώστε σύντομα να εξευρεθεί μια δίκαιη εξωδικαστική διευθέτηση» για τα θέματα που τους απασχολούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα