ΚΕ: Αποφάσεις για μεταναστευτικό με το πέρας της σύσκεψης

Στο Ράδιο Πρώτο φιλοξενήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος μίλησε για την τετραμερή Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Γαλλίας αλλά και για το μεταναστευτικό που θα συζητηθεί σήμερα.

Αρχικά για την τετραμερή συνάντηση σε επίπεδο ΥΠΕΞ είπε ότι «Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι στρατηγικές

συνεργασίες και θα πρέπει να βλέπουμε και την εξέλιξη αυτής της συνεργασίας. Για παράδειγμα αυτή η τετραμερής στις 19 του μήνα καταδεικνύει το ενδιαφέρον της Γαλλίας για την περιοχή μας.  Είναι ένα ενδιαφέρον που το βλέπουμε να εξελίσσεται και με την πρόσκληση την οποία έχει αποστείλει ο πρόεδρος Μακρόν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συμμετοχή στη διάσκεψη για τη Λιβύη στις 12 του μήνα.

Αντικείμενο συζήτησης στην τετραμερή θα αποτελέσουν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τα ενεργειακά και ο συντονισμός των τεσσάρων χωρών σε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Για το θέμα του μεταναστευτικού που θα συζητηθεί σήμερα στο Προεδρικό είπε ότι πρόκειται για μια σύσκεψη κατά την διάρκεια της οποίας ο Υπουργός Εσωτερικών θα έχει μια ευκαιρία να κάνει μια αποτίμηση της κατάστασης όσο αφορά το θέμα του μεταναστευτικού.

«Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης αναμένουμε να παρθούν κάποιες αποφάσεις που θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται» ανέφερε ο κ. Πελεκάνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποφάσεις,apofaseis