ΚΕ για 4o τουρκικό γεωτρύπανο: Αν προκύψει ανάγκη θα λάβουμε τα δέοντα μέτρα

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος μίλησε για την προεργασία ενόψει της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά και για το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο.

Αρχικά ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μια προεργασία ενόψει της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Διαβάστε ακόμη: ΠτΔ για Ουκρανία: Ανάγκη εντατικοποίησης των διπλωματικών προσπαθειών

Σημείωσε ότι υπάρχει συγκεκριμένο

περιεχόμενο και ατζέντα. «Συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν την Ουκρανία και την μεγάλή ανθρωπιστική κρίση λόγω της ρωσικής εισβολής».

Συμπλήρωσε ότι συζητήθηκε και το θέμα της επισιτιστικής ασφάλειας, της αυτονόμησης και ασφάλειας της ΕΕ, αλλά και το έκτο πακέτο κυρώσεων. «Είναι πολύ σημαντικό ως ΕΕ να λάβουμε όλα τα μέτρα που αφορούν την επισιτιστική κρίση για να μην αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα τους επόμενους μήνες».
Τόνισε ότι στην Κύπρο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις που να προκαλούν οποιαδήποτε μεγάλη ανησυχία.


Ο κ. Πελεκάνος μίλησε και για τη σύσκεψη για την ακρίβεια η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι έχουν κατατεθεί εισηγήσεις. «Είναι σε εξέλιξη μια σειρά από συσκέψεις υπό την προεδρίας του Υπουργού Οικονομικών για να συγκεκριμενοποιηθούν οι οικονομικές δυνατότητες του κράτους, αλλά και για να γίνει κατηγοριοποίηση των μέτρων».

Τέλος, μίλησε για το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο το οποίο είναι έτοιμο για να αναλάβει δράση στη Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθεί τις εξελίξεις. «Αν προκύψει ανάγκη θα λάβουμε τα δέοντα μέτρα», είπε.

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΕ για 4o τουρκικό γεωτρύπανο: Αν προκύψει ανάγκη θα λάβουμε τα δέοντα μέτρα,