ΚΕ: Τρία τα σημεία από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Σε μια πρώτη αξιολόγηση της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα προέβη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης στον απόηχο των χθεσινών συναντήσεων του Τούρκου Προέδρου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στο «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι από τη χθεσινή (7/12) – πρώτη- μέρα των συναντήσεων του Ταγίπ Ερντογάν προκύπτουν 3 σημαντικά σημεία.

Πρώτον, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος,

έγινε μια ξεκάθαρη προσπάθεια από πλευράς του κ. Ερντογάν να εξισώσει τις ευθύνες της Ελλάδας και της Τουρκίας στην Κύπρο για να πάρει την απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού περί της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο εδώ και 43 χρόνια.

Δημόσια είναι η πρώτη φορά που γίνεται η συγκεκριμένη αναφορά από Έλληνα Πρωθυπουργό προς Τούρκο Πρόεδρο, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο το δεύτερο σημαντικό σημείο, είναι η προσφιλής τακτική των Τούρκων Αξιωματούχων όποτε βρίσκονται στη δύσκολη θέση σε σχέση με τις συνομιλίες να αναφέρονται στο 2004 και στο ότι στο Σχέδιο Ανάν οι Τουρκοκύπριοι ψήφισαν «ναι».

Αυτή την τακτική, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης την βλέπουμε συχνά στις συνομιλίες και το έχουμε δει και στο Κραν Μοντανα.

Τέλος αξίζει να σχολιαστεί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τις συνομιλίες του τόσο με τον Προκόπη Παυλόπουλο όσο και με τον Αλέξη Τσίπρα έχει αναφερθεί στην ανάγκη βιώσιμης και δίκαιης λύσης του Κυπριακού χωρίς όμως να διευκρινίσει τι εννοεί δίκαιη και τι βιώσιμη λύση.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση περιμένει την επίσημη ενημέρωση της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα