Κεντρικές Φυλακές Πεινασμένων

Τραγικές περιπτώσεις συμπολιτών μας που καταλήγουν στις Κεντρικές Φυλακές

Εδώ και αρκετούς μήνες η Νομική Υπηρεσία έχει μετατραπεί σε τμήμα απελπισίας και ψυχολογικής στήριξης, όπως και οι Κεντρικές Φυλακές, όπου και καταλήγουν συμπολίτες μαςΑυξάνεται μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερο, όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, ο αριθμός των συμπολιτών μας, οι οποίοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, είτε προς το κράτος, για πληρωμή προστίμων κι οφειλών, είτε προς τις πρώην συζύγους τους, για πληρωμή της διατροφής.

Μάλιστα, μεγάλος αριθμός εξ αυτών κινδυνεύει με φυλάκιση,

ενώ αρκετοί συμπολίτες μας καταλήγουν στις Κεντρικές Φυλακές, αφού δεν υπάρχει τρόπος διευθέτησης των οφειλών τους.Εδώ και αρκετούς μήνες η Νομική Υπηρεσία και δη η Μονάδα Αναστολής Ενταλμάτων που έχει συσταθεί, μετατράπηκε σε τμήμα απελπισίας και ψυχολογικής στήριξης, όπως και οι Κεντρικές Φυλακές, όπου και καταλήγουν συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν μπορούν ακόμη και να ζήσουν την οικογένειά τους, καταλήγοντας στη φυλακή. Κάθε ιστορία από αυτούς τους ανθρώπους σε λυγίζει.

Εύλογα, λοιπόν, διερωτάται κάποιος γιατί δεν επιδεικνύεται η ίδια αποφασιστικότητα και αυστηρότητα σε όσους οφείλουν στο κράτος ακόμη και εκατομμύρια,ενώ εξαντλείται μόνο σε άτομα που οφείλουν μέχρι και τρακόσια ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα