Κέρδισε και ορίζει τη μοίρα της

Η «Κυρία» πέρασε από το Μακάρειο, επανήλθε στην 6η θέση και έχει άλλα τρία ματς για να διατηρηθεί εκεί

ΔΟΞΑ 0
ΑΝΟΡΘΩΣΗ 2
(56΄ Σάντος, 90΄ Καμπρέρα)

Η τρίτη συνεχόμενη νίκη της Ανόρθωσης είναι γεγονός. Η ομάδα του Ρόνι Λέβι ξεπέρασε το εμπόδιο της Δόξας, περνώντας με νίκη 2-0 από το Μακάρειο, χάρη σε γκολ των Σάντος και Καμπρέρα. Η «Κυρία» ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο αρκέστηκε στα βασικά που την οδήγησαν στη νίκη. Με τους τρεις βαθμούς επανήλθε στην 6η θέση έχοντας 32 βαθμούς. Η Δόξα

που παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων διατηρήθηκε στην 11η θέση έχοντας 11 βαθμούς.

Πίεσε η Ανόρθωση, εντυπωσιακός ο Νέγκρι
Κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο η Ανόρθωση, η οποία ειδικά στο πρώτο 25λεπτο ήταν πολύ κινητική και δημιουργική, απώλεσε όμως σημαντικές ευκαιρίες. Έχοντας σωστές τοποθετήσεις και αποδίδοντας γρήγορο και ορθόδοξο ποδόσφαιρο οι ποδοσφαιριστές του Λέβι ανέλαβαν νωρίς-νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους.

Πότε από τα άκρα και πότε από τον άξονα οι «κυανόλευκοι» έφταναν με σχετική ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν εντυπωσιακό Νέγκρι. Ο τερματοφύλακας της Δόξας ήταν ο βασικός λόγος που οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0, καθώς έκανε τρεις πολύ καλές επεμβάσεις στο 17΄ και στο 20΄ σε σουτ των Ράγιος και Άλβες, ενώ και στο 32΄ έδειξε ετοιμότητα στο απευθείας κτύπημα φάουλ του Ράγιος.

Η Δόξα, αν εξαιρέσουμε ένα σουτ του Σάντσες στο 5ο λεπτό, αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, χωρίς να μπορέσει να περιορίσει τους μεσοεπιθετικούς της Ανόρθωσης και χωρίς να μπορέσει να κρατήσει ιδιαίτερα την μπάλα στην κατοχή της.
Διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς η Ανόρθωση δεν είχε την εικόνα του πρώτου μέρους, ενώ το παιγνίδι έγινε σε αργό τέμπο.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Λέβι ευτύχισε να σκοράρει νωρίς, γεγονός που απελευθέρωσε τους ποδοσφαιριστές της από το άγχος και την πίεση για τη νίκη. Βέβαια, το γκολ προήλθε με ευθύνη του κορυφαίου του πρώτου ημιχρόνου που ήταν ο τερματοφύλακας της Δόξας Νέγκρι. Ο Βραζιλιάνος και ενώ έδειχνε να ελέγχει την πορεία της μπάλας από την κεφαλιά του Σάντος, αλλά εν τέλει πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα.

Η ομάδα του Πουρσαϊτίδη προσπάθησε να αντιδράσει και σε συνδυασμό με την οπισθοχώρηση της Ανόρθωσης κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Αν και γυρόφερνε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, παρουσίασε το γνωστό πρόβλημα στη δημιουργία των φάσεων. Προσπάθησε πάντως η Δόξα κυρίως μέσα από στατικές φάσεις, αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να υποστεί ακόμα μια ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Κίτρινες: Παουλίνιο (6η), Σάντσες /Σιβού (4η)

Το φιλμ του αγώνα
5΄ Σουτ του Σάντσες εκτός περιοχής, η μπάλα στην αγκαλιά του Κόπριβετς.
8΄ Κοντινό σουτ του Μίτροβιτς, η μπάλα χτυπά στον Λεονάρντο και πάει κόρνερ.
17΄ Μεγάλη επέμβαση του Νέγκρι σε ωραίο σουτ του Ράγιος.
20΄ Διπλή κλασική ευκαιρία για την Ανόρθωση. Από κοντά ο Ράγιος έκανε το σουτ, αναγκάζοντας τον Νέγκρι σε ασταθή επέμβαση. Στο ριμπάουντ ούτε ο Άλβες μπόρεσε να σκοράρει.
32΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράγιος, με δυσκολία ο Νέγκρι απομάκρυνε σε κόρνερ.
54΄ Ευκαιρία για τη Δόξα. Ο Σάντσες επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κόπριβετς.
56΄ 0-1 Ο Μίτροβιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ολιβέιρα με δυνατή κεφαλιά, υποχρέωσε σε λάθος τον Νέγκρι. Η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα.
80΄ Εκτέλεση φάουλ του Σάντες, η μπάλα μόλις έξω.
90΄ Σουτ από τον Τιάγο Γκόμες, η μπάλα έφυγε έξω.
92΄ 0-2 Ο Καμπρέρα με σουτ εντός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα