ΚΕΒΕ: Η Πολιτεία να αποκαταστήσει τις ζημιές στο συγκρότημα ΔΙΑΣ

Επίθεση κατά της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) τα όσα απαράδεκτα, καταδικαστέα και αντιδημοκρατικά εκτυλίχθηκαν χθες κατά την επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση. 

Όπως αναφέρει, «η πολυφωνία, η ελευθερία έκφρασης άποψης και η ενημέρωση αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας την κατάλυση της οποίας ουδείς επιτρέπεται να ανεχθεί. Το ΚΕΒΕ

παράλληλα καλεί την Κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο αλλά προπάντων την αστυνομία και την Δικαιοσύνη να δράσουν ταχύτατα αλλά και με την επιβαλλόμενη αυστηρότητα ούτως ώστε τέτοια φαινόμενα φασισμού και παραβατικότητας να εξαλειφθούν άμεσα και οι οποιοιδήποτε εμπλεκόμενοι να τιμωρηθούν τάχιστα και παραδειγματικά».

Θέση του ΚΕΒΕ, προστίθεται στην ανακοίνωση, «είναι ότι αν και σε αυτή την περίπτωση υπάρξει ολιγωρία και αδυναμία επιβολής παραδειγματικά αυστηρών ποινών, θα επικρατήσει πλέον η λογική ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να δρα ανενόχλητος και κατά το δοκούν, ενισχύοντας περαιτέρω το αίσθημα ανασφάλειας που η συντριπτική πλειοψηφία των νομοταγών πολιτών νοιώθει ότι αυξάνεται επικίνδυνα». 

Τέλος το ΚΕΒΕ ζητά από την πολιτεία «η οποία ψες απέτυχε να προστατέψει ένα Μέσο Ενημέρωσης αλλά και τους λειτουργούς του όπως αποκαταστήσει πλήρως τις ζημιές που υπέστη το κανάλι και πιθανόν λειτουργοί του, ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης για το έργο που προσφέρει στην Κυπριακή Κοινωνία». 

Διαβάστε επίσης 

LIVE: Ξημέρωμα σε σκηνικό πολέμου - Η επόμενη μέρα της επίθεσης στον ΔΙΑ

Αυτούς ψάχνει η Αστυνομία για την άνανδρη επίθεση στο συγκρότημα ΔΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα