Κληρίδης: Ουδέν ποινικά μεμπτόν για καταγγελίες στη Βουλή

Δεν προκύπτουν μέχρι στιγμής ποινικά αδικήματα από τα όσα καταγγέλθηκαν σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, δήλωσε στο Sigmalive o Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, προσθέτοντας πως τα όσα λέγονται περί σύγκρουσης συμφερόντων είναι ηθικά ζητήματα και δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του.

Ο κ. Κληρίδης παρίστατο το πρωί στη θυελλώδη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, όπου ακούστηκαν βαρύτατες καταγγελίες

από πλευράς του μέλους του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας, Στέλιου Κοιλιάρη, ότι η Διοικήτρια της ΚΤ του απεκάλυψε πως το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους δωροδόκησε τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου.

Ωστόσο, ο Γενικός Εισαγγελέας αποχώρησε νωρίς από τη συνεδρία, καθώς όπως δήλωσε, τα όσα μέχρι στιγμής έχουν λεχθεί, δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του.

«Τα όσα ακούσαμε σήμερα αφορούν σε διαφορές αναφορικά με την αγωγή μεταξύ δικηγορικών γραφείων, έλλειψη συντονισμού, σύγκρουση συμφερόντων, όλα αυτά είναι θέματα ηθικής», ανέφερε, προσθέτοντας πως το σχόλιο του προς τους βουλευτές ήταν πως αν από τη συνεδρία προκύψουν ζητήματα που θεωρούν ότι μπορεί να εξετάσει, να του τα αποστείλουν για μελέτη.

Κληθείς να σχολιάσει πάντως τα όσα λέχθηκαν σήμερα εντός της Επιτροπής, ο κ. Κληρίδης συνέστησε νηφαλιότητα και ψυχραιμία, διαμηνύοντας πως αν προκύψει ενδεχόμενο ποινικό ζήτημα, θα παρέμβει. «Η κατάσταση είναι ρευστή και αναμένω τις εξελίξεις», κατέληξε.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες εναντίον του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ο κ. Κληρίδης δεν θέλησε να σχολιάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα