Κοινή τηλεδιάσκεψη εκπαιδευτικών οργανώσεων-ΥΠΠΑΝ: Θα συζητηθεί η χορηγία

Κοινή τηλεδιάσκεψη θα έχουν στις 14:30 σήμερα, Πέμπτη 17/12 εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου για ζητήματα που απασχολούν τις συντεχνίες.


Από το πρωί, η συντεχνία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ συνεδριάζει ώστε να αποφασιστεί θέματα που θα τεθούν από πλευράς τους ενώπιον του αρμόδιου υπουργού.

Μιλώντας στο SigmaLive,

ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, είπε πως είναι πολλά τα ζητήματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν.

«Σίγουρα θα τεθεί το ζήτημα της χορηγίας αλλά και προβλήματα που προκύπτουν κατά τη τηλεδιάσκεψη όπως και οι εξετάσεις τετραμήνων. Δηλαδή ο προγραμματισμός των εξετάσεων», εξήγησε.

Όσο αφορά την αντίδραση των καθηγητών για το μέρος της εγκυκλίου που στάλθηκε στα σχολεία για τον προγραμματισμό των εξετάσεων τετραμήνων με την οποία καλούνταν  όπως προχωρήσουν με διαδικτυακή αξιολόγηση των μαθητών ούτως ώστε μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα να μπορούν να παραδοθούν οι βαθμολογίες.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Πολυβίου το Υπουργείο Παιδείας έστειλε νέα εγκύκλιο μετά από παρέμβαση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σύμφωνα με την οποία ξεκαθαρίστηκε ότι δεν τους ζητήθηκε να προχωρήσουν σε διαγωνίσματα αλλά σε αξιολόγηση όπως για παράδειγμα μια ερώτηση σχετική με το μάθημα.

Από πλευράς του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, είπε πως αυτό που αναμένεται να συζητηθεί κυρίως είναι η χορηγία των 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς που αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται πως, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις σε κοινή ανακοίνωση τους ζητούσαν από το Υπουργείο όπως τα χρήματα παραχωρηθούν είτε για οικονομική ενίσχυση των σχολικών μονάδων είτε σε άπορους μαθητές που δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Διαβαστε επίσης: Παρά 200 ευρώ χορηγία ζητούν αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών οι εκπαιδευτικοί

Keywords
Τυχαία Θέματα