Κόκκινα δάνεια πολιτικών: Κίνδυνος να μην αναζητηθούν ευθύνες (vid)

Υπέρ της δημοσίευσης των 25  ονομάτων που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή φαίνεται να τάσσεται η πλειοψηφία των κομμάτων, με γνώμονα τη διαφάνεια.

Ορατός είναι, όμως, ο κίνδυνος να παραπεμφθεί «στις ελληνικές καλένδες" το βασικό ζητούμενο, που είναι η αναζήτηση ευθυνών για φαινόμενα ευνοϊκής μεταχείρισης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του αρχισυντάκτη του Σίγμα, Κυριάκου Πενηνταέξ, «ουσιαστικά οι πολίτες θα είναι θεατές σε ένα έργο ίδιο με εκείνο της λίστας Γιωρκάτζη.

Θα

έχουμε και πάλι ατιμωρησία με πλήρη διαφάνεια.  Θα δοθούν και πάλι στη δημοσιότητα τα ονόματα, χωρίς όμως να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για φαινόμενα ευνοϊκής μεταχείρισης σε διαγραφές και αναδιαρθρώσεις, που είναι και βασικό ζητούμενο.

Δηλαδη, θα παραμείνουν οι σκιές και οι πολίτες δεν θα μάθουν ποτέ, ποιοι πολιτικοί έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης σε μία -τελικώς- κρατική τράπεζα, που κατέρρευσε, εξαιτίας διαχρονικών ατασθαλιών.

Βάσει πορίσματος Ερευνητικής Επιτροπής όμως σαφώς δικαιούται ο κόσμος να γνωρίζει αν υπήρξε ευνοϊκή μεταχείριση.

Ως γνωστό η  Ελεγκτική Υπηρεσία δεν άγγιξε το θέμα στην έκθεσή της, επικαλούμενη την περιπλοκότητα του έργου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει εκφράσει κανείς άλλος θεσμός πρόθεση να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα.

    Πληροφορούμαστε πάντως,  στην συνεδρία της adhoc επιτροπής την Τετάρτη,

θα απασχολήσει εκ νέου θέμα ανάθεση της έρευνας από ανεξάρτητο οίκο.

Κάτι, που -όπως μας εξηγήθηκε- δεν είναι εύκολο να συμβεί στην πράξη. Το ίδιο θέμα είχε εγερθεί και στην περίπτωση της λίστα Γιωρκάτζη, αλλά δεν προχώρησε.

  Τουλάχιστον φαίνεται πως θα έχουμε τη δημοσίευση των 25 ονομάτων που περιλήφθηκαν στην έκθεση που παρέδωσε η Ελεγκτική Υπηρεσία στη βουλή, την Πέμπτη. Συγκεντρώνεται η πλειοψηφία, παρά κάποιες επιφυλάξεις που εκφράζονται.

Υπενθυμίζεται ότι η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παρέδωσε τον επίμαχο κατάλογο με τα ονόματα των πολιτικών στη Βουλή, την περασμένη Πέμπτη.  Και την ερχόμενη Τετάρτη, τα μέλη της Ad Hoc επιτροπής θα ετοιμάσουν ουσιαστικά την απόφαση δημοσιοποίησης των ονομάτων, την οποία θα προωθήσουν στη Ολομέλεια για ψήφιση.

  Σε αυτή, όπως μαθαίνουμε, θα επεξηγούνται οι λόγοι της δημοσιοποίησης που προφανώς θα αφορούν κυρίως το ζήτημα της εξυπηρέτησης της διαφάνειας.

 Συνεπώς, θα έχουμε τη δημοσίευση των ονομάτων, αλλά τιμωρία ούτε λόγος.

Ονόματα πάντως βουλευτών με κόκκινα δάνεια είχε αποκαλύψει το ΣΙΓΜΑ το 2019 και αναμένουμε να δούμε αν αυτά θα περιληφθεί στα ονόματα που θα δημοσιευτούν από τη βουλή. Και ποιοι τελικά θα μείνουν εκτεθειμένοι, εμείς ή πολιτικοί που μας είχαν τότε χλευάσει και μέχρι πρόσφατα απαξιώναν τα ευρήματα, τα οποία βασίζονταν σε έγγραφα και συγκεκριμένα στη βάση εγγράφων εσωτερικού ελέγχου στην πρώην Συνεργατική. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει».

Δείτε το βίντεο:   

Διαβάστε επίσης: 

Σκανδαλώδη δάνεια σε πολιτικούς: Διαγραφές εκατομμυρίων ευρώ (vid)

Ετοιμάζεται το ενδιάμεσο πόρισμα των χρυσών διαβατηρίων-Για κατάθεση πάροχοι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόκκινα, Κίνδυνος,kokkina, kindynos