«Κόκκινη κάρτα» σε γήπεδα από Αστυνομία-Απέρριψε την αστυνόμευση 3 αγώνων

Αρνήθηκε να αστυνομεύσει τρεις φιλικούς αγώνες ποδοσφαίρου η Αστυνομία, λόγω του ότι τα γήπεδα που επιλέχθηκαν δεν ήταν αδειοδοτημένα, με αποτέλεσμα να τίθενται ζητήματα ασφάλειας.

Η επιστολή που εξασφάλισε το ΣΙΓΜΑ επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα της Αστυνομίας για πιστή τήρηση των κανόνων και νόμων σε σχέση με την ασφάλεια των αγώνων, ενόψει και της έναρξης του νέου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Η επιστολή, που κατέχει το Σίγμα απεστάλη

από τη Αστυνομία στη Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου χθες, και σύμφωνα με αυτή ενημερώνει την ΚΟΠ πως απορρίπτεται το αίτημα για αστυνόμευση τριών διαφορετικών ποδοσφαιρικών φιλικών αγώνων.

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην επιστολή τα τρία γήπεδα στα οποία θα  διεξάγονταν οι αγώνες δεν είναι αδειοδοτημένα από την Αρχή αδειών.

Στην επιστολή αναφέρεται ρητά ότι οι εν λόγω αθλητικοί χώροι δεν μπορούν να αξιοποιηθούν για την πραγματοποίηση αγώνων και συνεπώς το σώμα αρνήθηκε να τους αστυνομεύσει.

Στην επιστολή, η Αστυνομία παραπέμπει στα άρθρα του νόμου του 2008, αναφέροντας συγκεκριμένα πως ο αθλητικός χώρος ο οποίος επιλέγεται από τους διοργανωτές θα πρέπει να κατέχει ετήσιο πιστοποιητικό ασφαλείας, αλλιώς σε άλλη περίπτωση δεν επιτρέπεται να διεξαχθεί ο αγώνας στον εν λόγω χώρο.
Σύμφωνα με την επιστολή, ο ένας εκ των φιλικών αγώνων που , αναγράφεται στη επιστολή θα διεξαγόταν σήμερα στο Στάδιο Αναγέννησης Δερύνειας, ωστόσο μετά την απόρριψη της αστυνομίας άλλαξε το χώρο διεξαγωγής του.

Πρόκειται για τον φιλικό αγώνα μεταξύ της ομάδας Αναγέννησης Δερύνειας και της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου ο οποίος θα πραγματοποιείτο στο Στάδιο Αναγέννησης Δερύνειας, ωστόσο, μετά την επισήμανση της αστυνομίας, διεξήχθη στο Στάδιο Τάσου Μάρκου.

Τώρα όσον αφορά τους άλλους δύο αγώνες, ο ένας είχε προγραμματιστεί για τις 14 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο της Αγίας Νάπας, μεταξύ Αγία Νάπας και Ανόρθωσης και ο άλλος θα γινόταν στις 17 Αυγούστου στο Τσίρειο Στάδιο ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

Οι δύο αγώνες δεν εξέδωσαν κάποια ανακοίνωση για αλλαγή των αθλητικών χώρων ωστόσο όπως είναι φυσικό, αυτό πρόκειται να γίνει, καθώς δεν επιτρέπεται η χρήση τους.

Σημειώνεται ότι εννέα στα δέκα γήπεδα πρώτης κατέχουν πιστοποιητικό ασφαλείας.

Τα συγκεκριμένα γήπεδα στα οποία αναφέρεται η επιστολή της Αστυνομίας δεν είναι πρώτης κατηγορίας, ενώ όσον αφορά το Τσίρειο στάδιο πρέπει να πούμε ότι πέρισυ δεν αξιοποιήθηκε καθόλου για τη διεξαγωγή αγώνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα