Κολιού: Στις 10 μέρες θα κριθούν τα νέα μέτρα-Ο εμβολιασμός κρίνει την πορεία

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας Δρ. Μαρία Κολιού, η οποία μίλησε για την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αλλά και για τα κίνητρα για αύξηση των εμβολιασμών.

Διαβάστε επίσης: Πώς η Βρετανία αποφασίζει σε ποια κατηγορία κινδύνου Covid19 είναι η κάθε χώρα

Αρχικά ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση κανείς δεν συζητά για lockdown. «Ένα τέτοιο μέτρο δικαιολογείται μόνο με σοβαρή πίεση

στο σύστημα υγείας».
Συμπλήρωσε ότι ως ειδικοί επικεντρώνονται στα μέτρα ενθάρρυνσης για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης. «Θα είναι μέτρα τα οποία θα στοχεύουν στην επιτήρηση των μέτρων που έχουν επιβληθεί».

Η Δρ. Κολιού εξήγησε ότι πρέπει να περάσουν 10 μέρες από την εφαρμογή των μέτρων για να υπάρξει δραστικότητα. «Θα μπορούσαν να είναι πιο ψηλοί οι αριθμοί των κρουσμάτων». Συμπλήρωσε ότι είναι θετικό το ότι υποχώρησε το ποσοστό θετικότητας.

Στη συνέχεια μίλησε για τον ρυθμό των εμβολιασμών στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι θα καθορίσει την πορεία της χώρας μετά το καλοκαίρι. «Αν εμβολιαστεί το 75% μέχρι το τέλος Αυγούστου τότε ο Σεπτέμβρης θα είναι διαφορετικός».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι δεν είναι θέμα ευθύνης του κράτους το εμβόλιο. «Το κάνεις γνωρίζοντας και τα καλά και τα κακά του. Πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν σπάνιες παρενέργειες σε κάθε εμβόλιο».

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: Προσοχή! Εντοπίστηκαν επικίνδυνες μάσκες στην αγορά (pics)

Keywords
Τυχαία Θέματα