Κομισιόν: Ενίσχυση ανάκαμψης και προώθηση σύγκλισης το 2016

Η αναζωογόνηση των επενδύσεων, η υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η εφαρμογή υπεύθυνων δημοσιονομικών πολιτικών είναι τρεις κύριοι πυλώνες που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά να ληφθούν ως βάση για ενίσχυση της ανάκαμψης και προώθηση της σύγκλισης μεταξύ κρατών μελών, στο πλαίσιο της ετήσιας επισκόπησης της ανάπτυξης για το 2016.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Κομισόν, ο Αντιπρόεδρος της Βάλντις Ντομπρόβσκις, αρμόδιος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, δήλωσε ότι «η λύση

απαιτεί να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στις επενδύσεις και να εφαρμοστούν αποφασιστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές». Αυτή, πρόσθεσε, «είναι η κινητήρια δύναμη που θα τροφοδοτήσει τη σύγκλιση μεταξύ των κρατών μελών».

Από την πλευρά της η Επίτροπος Μαριάν Τίσεν, αρμόδια για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις, τις δεξιότητες και την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού, ανέφερε ότι «εάν θέλουμε να επιτύχουμε μεγαλύτερη σύγκλιση, τα κράτη μέλη πρέπει να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, να βελτιώσουν τον τρόπο λειτουργίας των αγορών εργασίας και να διασφαλίσουν για κάθε πολίτη στην Ευρώπη αξιοπρεπές επίπεδο κοινωνικής προστασίας».

Ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, αρμόδιος για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, τη φορολογία και τα τελωνεία, είπε ότι «ο μεγαλύτερος οικονομικός συντονισμός μπορεί να ωφελήσει τόσο τη ζώνη του ευρώ όσο και την ΕΕ στο σύνολό της».

Η Επιτροπή θεωρεί ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι οικονομικές και κοινωνικές προτεραιότητες της Ετήσιας Επισκόπησης της Ανάπτυξης για το 2015 (επενδύσεις, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική ευθύνη), αναφέρεται, ενώ προστίθεται ότι οι παραπάνω προτεραιότητες επικαιροποιούνται για να αποτελέσουν τις προτεραιότητες του 2016 με βάση την πρόοδο που σημειώθηκε και τις νέες προκλήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα