Κόπα Άφρικα: Πρόκριση για την Σενεγάλη

Η Σενεγάλη με τον Ουαγκέ του ΠΑΟΚ βασικό - ο Σισέ του Ολυμπιακού έμεινε στον πάγκο - και τον Μανέ να σκοράρει απέδρασε (0-1) από τη Γουινέα-Μπισάου κι έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα. Η Γουινέα με τον Μαντί Καμαρά βασικό έφυγε με τον βαθμό (1-1) από το Τσαντ και σκαρφάλωσε στην κορυφή του ομίλου.

H Σενεγάλη έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή

της στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, η οποία θα διεξαχθεί από 9 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου 2022 στο Καμερούν.

Τα λιοντάρια απέδρασαν (0-1) από την Γουινέα-Μπισάου με το γκολ του Σαντιό Μανέ στο 82ο λεπτό (στο 16ο ο παίκτης της Λίβερπουλ έχασε μεγάλη ευκαιρία προ κενής εστίας).

Ο μπακ του ΠΑΟΚ, Μουσά Ουαγκέ, αγωνίστηκε σε όλο το ματς. Αντίθετα, ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Παπ Αμπού Σισέ, έμεινε στον πάγκο καθώς ο Αλιού Σισέ προτίμησε ως δίδυμο τους Καλιντού Κουλιμπαλί και Σεϊκού Κουγιατέ.

Η Γουϊνέα φιλοξενήθηκε από το Τσαντ για την τέταρτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου των προκριματικών του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, με τον μέσο του Ολυμπιακού, Μαντί Καμαρά, να αγωνίζεται σε όλο το ματς.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Ναμπί Κεϊτά στο 24ο λεπτό, ενώ ο Αχμάτ Αμπνταραμάν ισοφάρισε σε 1-1 στο 45ο και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η Γουινέα σκαρφάλωσε στην κορυφή του ομίλου της, με Μάλι και Ναμπίμπια να παίζουν την Τρίτη (17/11, 21:00).

Πηγή:sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα