Κορωνοϊός: Δεν κινδυνεύουν περισσότερο όσοι έχουν άσθμα

Αρκετοί άνθρωποι με άσθμα ανησυχούν στη διάρκεια της πανδημίας ότι λόγω της αναπνευστικής πάθησής τους μπορεί να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να αρρωστήσουν σοβαρά από τη νόσο.

Ωστόσο, νέα αυστραλιανή επιστημονική μελέτη έρχεται να καθησυχάσει αυτούς τους φόβους, επιβεβαιώνοντας ότι δεν συντρέχει αυξημένος κίνδυνος.
  Το βασικό συμπέρασμα, μάλιστα, είναι ότι οι άνθρωποι με άσθμα έχουν μικρότερο κίνδυνο να αρρωστήσουν με Covid-19 και, αν αυτό συμβεί, η πιθανότητα να αποδειχθεί η νόσος βαριά ή θανατηφόρα γι' αυτούς

είναι ίδια με τον γενικό πληθυσμό.

Η επιστημονική μελέτη έγινε από ερευνητές του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας George της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Την ίδια ώρα, ιρανική επιστημονική έρευνα, αναφέρει ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, συνδέεται με κατά 17% μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου από έμφραγμα, εγκεφαλικό ή άλλη καρδιαγγειακή αιτία.

Η έρευνα επιβεβαιώνει αντίστοιχα ευρήματα προηγούμενων μελετών.  Οι Ιρανοί επιστήμονες, ανέλυσαν στοιχεία για 5.432 τυχαία επιλεγμένους ανθρώπους άνω των 32 ετών, μέχρι να καταλήξουν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.  Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ξηροί καρποί αποτελούν καλή πηγή μη κορεσμένων λιπών και περιέχουν πρωτεΐνες, μέταλλα, βιταμίνες και ίνες, που ωφελούν την υγεία της καρδιάς.

Διαβάστε ακόμη:

Γαλλία:Το εμβόλιο SputnikV δεν μπορεί να εγκριθεί στην ΕΕ πριν τα τέλη Ιουνίου
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός,koronoios