Κορωνοϊός:Γιατί η ιδανική λύση θα ήταν φάρμακο και εμβόλιο κι όχι μόνο εμβόλιο

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο επίκουρος καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, δρ. Νικόλας Διέτης, ο οποίος μίλησε και για την κατασκευή φαρμάκων και εμβολίων κατά του κορωνοϊού και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τους.

Αρχικά ανέφερε ότι πολλά φάρμακα παρουσιάζουν παρενέργειες και ακολούθως κόβονται στη τελευταία κλινική μελέτη (τρίτο στάδιο) λόγω αναποτελεσματικότητας και παρενεργειών τους.

Πρόσθεσε ότι κάποια φάρμακα που εμφανίστηκαν για τον κορωνοϊό δεν λύνουν το πρόβλημα απλά βελτιώνουν το πρόβλημα.

Στη

συνέχεια αναφέρθηκε και στο φάρμακο το οποίο περιλαμβάνει αντισώματα, τονίζοντας ότι «αυτό το αντίσωμα προκαλεί πολύ μικρές έως καθόλου παρενέργειες».

Διευκρίνισε ότι τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί αποκλείστηκα στην εύρεση του εμβολίου και όχι στα φάρμακα.

Ο δρ. Διέτης εξήγησε ότι το καλύτερο για τον κόσμο και την υγεία του θα είναι να βρεθούν και φάρμακα και εμβόλια, γιατί το καθένα θα έχει διαφορετικό τρόπο δράσης, με αποτέλεσμα οι γιατροί να μπορούν να συνδυάσουν «τα όπλα τους» κατά του κορωνοϊού.

Συμπλήρωσε ότι το εμβόλιο της γρίπης έχει 65% αποτελεσματικότητα, όπως και τα άλλα εμβόλια. «Το εμβόλιο του κορωνοϊού θα έχει την ίδια αποτελεσματικότητα, που σημαίνει ότι τρεις στους δέκα που θα πάρουν το εμβόλιο δεν θα μπορούν τα προστατευτούν».

Τέλος τόνισε ότι δεν θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι και συγκεκριμένα έγκυες γυναίκες, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι με ασθένειες, εξαιτίας του ότι δεν μελετήθηκε το εμβόλιο για αυτές τις ομάδες πληθυσμού, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρχει και μια ομάδα του πληθυσμού που δεν θα θέλει να εμβολιαστεί.

«Όσοι θα εμβολιαστούμε θα προστατέψουμε τον εαυτό μας, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα του 30% να κολλήσει κάποιος άσχετα αν εμβολιάστηκε. Το ζήτημα είναι η ανοσία να είναι σε τέτοιο βαθμό που να προστατεύει την κοινωνία σε συνδυασμό με τα φάρμακα και τα εμβόλια».

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε ακόμη: 

Μελέτη: Οκτώ στους δέκα ασθενείς με Covid-19 έχουν κάποιο νευρολογικό σύμπτωμα

Keywords
Τυχαία Θέματα