Κωστρίκης: Μπορούμε να κηρύξουμε τον κορωνοϊό ενδημικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τη χαλάρωση των μέτρων και την επιστροφή στην κανονικότητα αναφέρθηκε ο δρ Λεόντιος Κωστρίκης μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι.

«Είναι γεγονός ότι γίνονται σημαντικές αλλαγές όσο αφορά την διαχείριση της πανδημίας στην Κύπρο. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι αυτή τη στιγμή έχει εμπεδωθεί από το Υπουργείο Υγείας και το κράτος ότι ο ιός έχει γίνει πλέον ενδημικός.  Μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου οι αποφάσεις του κράτους συνάδουν με την απόφαση ότι ο ιός έχει γίνει ενδημικός» ανέφερε ο δρ Κωστρίκης

Συνέχισε

λέγοντας, «αυτό που γίνεται και παγκόσμια και νομίζω ότι έχει λεχθεί και από πολλούς επιστήμονες είναι ότι η εξέλιξη του ιού αυτή τη στιγμή είναι η Όμικρον 2, που επικρατεί στην Κύπρο στο 100%. Φαίνεται ότι είναι ηπιότερη από τη Δέλτα, δεν έχει την νοσηρότητα της Δέλτα. Συγκεκριμένα οι ιώσεις δεν στέλνουν άτομα στα νοσοκομεία και ιδίως στις εντατικές».

Διαβάστε επίσης: Υπ. Υγείας: Αυτές είναι οι χαλαρώσεις που θα εξεταστούν ενόψει Πάσχα

Εξήγησε ότι είναι μια διαχειρίσιμη κατάσταση η οποία δεν εμπερικλείει σοβαρούς κινδύνους και μπορεί να τη διαχειριστεί το κράτος με ένα πολύ πιο εύκολο τρόπο.

«Εμείς νομίζω φτάσαμε σε ένα σημείο που  μπορούμε να κηρύξουμε τον ιό ενδημικό. Ο ιός θα υπάρχει πάντα μαζί μας γι’ αυτό πάντα θα υπάρχει η επιφύλαξη να εμφανιστεί κατά με απρόβλεπτο τρόπο» είπε ο δρ Κωστρικής. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κωστρίκης, Μπορούμε, ΒΙΝΤΕΟ,kostrikis, boroume, vinteo