Κουγιάλης: Εργαζόμαστε σκληρά για τη λύση του κυπριακού

Η κυβέρνηση, μέσω μιας μια πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής, επιχειρεί να αξιοποιήσει όσες των δυνάμεων μπορούν να επηρεάσουν την αδιάλλακτη μέχρι σήμερα Τουρκία που κρατά το 37% της πατρίδας μας υπό κατοχή, τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τον αγώνα δρόμου «Τάσος Μάρκου», στο Παραλίμνι.

Ο κ. Κουγιάλης ανέφερε πως “με ειλικρινή βούληση και αποφασιστικότητα η ελληνοκυπριακή πλευρά εργάζεται προκειμένου να εξευρεθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο

θα οδηγούν σε απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας και θα ακυρώνουν τα τετελεσμένα της εισβολής”. Διαβεβαίωσε πως “εργαζόμαστε σκληρά ούτως ώστε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζήσουν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις βασικές ελευθερίες αλλά και θα δίδει την ίδια ώρα τη δυνατότητα της προοπτικής και του μέλλοντος”.

Λαός και πολιτική ηγεσία καλούμαστε όλοι να εργαστούμε συλλογικά και ενωμένοι να στηρίξουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στν δύσκολο αγώνα που καταβάλλει για να οδηγήσει τον τόπο μας, και μέσω ενός γόνιμου και παραγωγικού διαλόγου να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την επανένωση της πατρίδας και τη δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα μας επιτρέψουν, μακριά από εξαρτήσεις ή επιρροές, να μπορούμε επιτέλους να ξαναζήσουμε όπως ζούσαμε για αιώνες, ειρηνικά, είπε ο κ. Κουγιάλης.

Ο Υπουργός Γεωργίας σημείωσε εξάλλου πως η σημερινή μέρα έχει ταυτιστεί ανά την υφήλιο με τους εργατικούς αγώνες και τα αιτήματα για μια καλύτερη ζωή και σήμερα φέρνουμε στην μνήμη μας, τιμούμε και ευγνωμονούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για υγιείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Είπε ακόμα ότι “δυστυχώς για την πατρίδα μας πέραν από τους εργατικούς αγώνες ο λαός μας κλήθηκε επανειλημμένα να αγωνιστεί για την επιβίωση και την ελευθερία του. Χιλάδες συμπατριώτες μας έδωσαν την ζωή τους για να μπορεί αυτός ο τόπος να έχει μέχρι σήμερα το δικαίωμα στην ελπίδα”, σημείωσε.

Αναφερόμενος στον ήρωα Υποστράτηγο Τάσο Μάρκου, είπε ότι είναι ένα άξιο τέκνο της πατρίδος που η ζωή του σφράγισε και σφραγίστηκε από την ιστορία της Κύπρου που τόσο αγάπησε.“Ο Τάσος Μάρκου αποτελεί για μας φάρο αυτοθυσίας, αγωνιστικότητας και φιλοπατρίας, αλλά και σύμβολο ελπίδας, δικαίωσης και επιστροφής στην κατεχόμενη γη μας”, σημείωσε.

“Ο Τάσος Μάρκου συμμετείχε σε όλα τα σύγχρονα ιστορικά γεγονότα του τόπου μας ενεργά, και μαχητικά, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία. Υπήρξε πάντα ένας θαρραλέος, ατρόμητος αλλά και έντιμος αγωνιστής. Ταύτισε την ίδια του τη ζωή με την πατρίδα, τους αγώνες και τα αγνά συμφέροντά της”, είπε ο Υπουργός Γεωργίας.

“Ο καλύτερος φόρος τιμής προς τον Υποστράτηγο Τάσο Μάρκου και τόσους άλλους αγωνιστές του τόπου είναι η συνέχιση του αγώνα μέχρι την δικαίωση και την επανένωση της κατεχόμενης μας πατρίδας", πρόσθεσε, σημειώνοντας πως “είναι για αυτό που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του μέγιστου αυτού στόχου της πατρίδος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα