Κούσιος: Η αποχώρηση «κοινή συναινέση» και οι λόγοι

Ήταν μια αποχώρηση «κοινή συναινέση». Έτσι χαρακτήρισε την αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα ο Κυριάκος Κούσιος. Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο κρατικό ραδιόφωνο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ερωτήθηκε για τη δική του αποχώρηση από την Κυβέρνηση και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι του είχε γίνει πρόταση για να παραμείνει εντός του κυβερνητικού σχήματος.

Ο ίδιος όπως είπε επέλεξε να αποχωρήσει ενώ τόνισε παράλληλα ότι οι σχέσεις του με τον Νίκο Αναστασιάδη ήταν, είναι και παραμένουν περισσότερο από άριστες. Ερωτήθηκε ακόμη και για «ομάδες» εντός του Προεδρικού. Ο κ.Κούσιος

απέρριψε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι οι «μύθοι αυτοί πρέπει να τελειώσουν σε κάποια φάση».

Διαβάστε επίσης: Εκτός Κυβέρνησης ο Κούσιος:«Ο ΠτΔ μου πρόσφερε θέση-Επέλεξα να αποχωρήσω»

«Μπαίνοντας στην πολιτική, δεν ήμουν έτοιμος να δεχθώ τη λάσπη, κατηγορίες που δεν ευσταθούσαν. Θυμάστε αναφορές στ΄ όνομά μου ότι εγώ έδειξα τον δρόμο για τις Σεϋχέλλες, ότι πήρα προμήθειες από πολλά δισεκατομμύρια, έμπλεξαν το πρώην δικηγορικό μου γραφείο στο οποίο ειρήσθω εν παρόδω δεν θα επιστρέψω ενεργά», είπε  ο κ.Κούσιος. «Θα είμαι σε ρυθμούς αφυπηρέτησης. Όλα αυτά επηρέασαν και την οικογένεια και τα παιδιά μου, τους πρώην συνεταίρους μου. Ήταν σοβαροί λόγοι αυτοί που με προβλημάτισαν».

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός - Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα

«Η πολιτική ζωή στον τόπο έχει χάσει κάπου τις αξίες και τις αρχές που θα έπρεπε να έχει. Πρέπει όλοι οι οποίοι συμμετέχουμε στην πολιτική, ή δημοσιογράφοι όλοι οι οποίοι έχουν κάποιο λόγο πρέπει να προβληματιστούμε για το πού οδηγούμε αυτό τον τόπο από πλευράς ήθους, αρχών και σεβασμού», σχολίασε καταληκτικά ο κ.Κούσιος.

Υπενθυμίζεται ότι και ο κ.Κούσιος όπως και οι υπόλοιποι, παραμένουν στα πόστα τους μέχρι 1η Ιουλίου όπου και θα γίνουν οι νενομισμένες τελετές διαβεβαίωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα