Κυβέρνηση: Τα δεδομένα επιτρέπουν την ελπίδα για λύση

Σε «δεδομένα που μας επιτρέπουν να τρέφουμε ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα» στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του κυπριακού, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ομιλία του στο Εθνικό Μνημόσυνο των ηρώων Νέου Χωριού, Κυθρέας, στον Iερό ναό Αγίου Χαραλάμπους στην Αγλαντζιά.

Τόνισε παράλληλα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να θέσει μπροστά στο λαό ένα σχέδιο με το οποίο ο ίδιος δεν θα συμφωνεί και δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κυπριακού λαού.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, από δικής μας πλευράς παραμένουμε σοβαροί, συγκρατημένα αισιόδοξοι

και συνεπείς στην ανάγκη για σκληρή δουλειά.

Προσθέτει ότι «εργαζόμαστε για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, έτσι ώστε να παραδώσουμε στη νέα γενιά μια χώρα απαλλαγμένη από στρατούς κατοχής και διαχωριστικές γραμμές».

Οφείλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας μια χώρα ασφαλή και ευημερούσα, συμπλήρωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, το μήνυμα προς το σύνολο του κυπριακού λαού και την πολιτική ηγεσία είναι ότι θα είναι επιτυχία για όλους μας μια λύση στο πλαίσιο, στο οποίο διεξάγεται ο σημερινός διάλογος, δηλαδή:

-οι Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου,

-τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ,

-η Συμφωνία της 8ης Ιουλίου και

-το Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου.

«Αντίθετα, μια ενδεχόμενη αποτυχία θα συνιστά αρνητική εξέλιξη για όλους. Για αυτό, το κάλεσμα είναι καθολικό. Να εργαστούμε μαζί και μαζί να καρπωθούμε τα οφέλη της επανένωσης και της απαλλαγής της πατρίδας μας από τα στρατεύματα κατοχής», είπε.

Λαμβάνοντας υπόψη το δημόσιο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως «θα ήταν μέγα σφάλμα αν μπαίναμε από τώρα σε μια διελκυστίνδα του "ναι" και "όχι" σε ένα σχέδιο που δεν έχουμε ενώπιον μας. Η προσπάθεια είναι να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο λύσης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, έτσι ώστε να έχει και ένα θετικό αποτέλεσμα σε ένα δημοψήφισμα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ο Εκπρόσωπος, δεν πρόκειται να θέσει μπροστά στο λαό ένα σχέδιο με το οποίο ο ίδιος δεν θα συμφωνεί και δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κυπριακού λαού.

Οφείλουμε, πρόσθεσε, να απαλλαγούμε από πρακτικές και συστήματα που στο παρελθόν δίχασαν το λαό και έπληξαν την εθνική μας υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα