Λάδι στη φωτιά ρίχνουν ξανά οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες του SIGMA, το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να αποστείλει επιστολή-πρόσκληση για συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις στην επιστολή θα καλούνται σε συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με τον Υπουργό Παιδείας,

Κώστα Χαμπιαούρη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχε δηλώσει την Δευτέρα, στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος, ότι τις επόμενες μέρες ο Υπουργός Παιδείας θα καλέσει ξανά τις εκπαιδευτικές οργανώσεις με ένα πλήρως τεκμηριωμένο τρόπο, "μέσα από ένα σχετικό έγγραφο τεκμηρίωσης για το διάλογο" που διεξάγεται από τις 27 Ιουλίου.

Ο Εκπρόσωπος είχε αναφέρει ότι η Κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο, τόσο για τις συγκεκριμένες αποφάσεις εξορθολογισμού που έχουν ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο όσο και για το υπόλοιπο σύστημα των απαλλαγών, με στόχο να συζητηθούν όλα τα θέματα για το δημόσιο σχολείο και να ληφθούν, όσο γίνεται περισσότερο, συναινετικές αποφάσεις.

“Ο κος Χαμπιαούρης ζει στο δικό του κόσμο, θυμήθηκε να κάνει διάλογο μαζί μας, με τις εκβιαστικές αποφάσεις του Υπουργικού σε πλήρη ισχύ, μετά τις 20 Αυγούστου, ο Κώστας Χαμπιαούρης”, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο ΓΓ της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους.

Τονίζει δε ότι εξορθολογισμό χρειάζεται η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, “η οποία λειτουργεί και συμπεριφέρεται με αυτό τον ετσιθελικό και απαράδεκτο τρόπο, στα θέματα Παιδείας και όχι μόνον. Θα είναι η πρώτη Κυβέρνηση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θα καταφέρει να μην ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, για να επιβάλει δια πυρός και σιδήρου στους “σπάταλους” εκπαιδευτικούς τον δήθεν εξορθολογισμό στην Παιδεία!”

Keywords
Τυχαία Θέματα