«Λάθη που εκθέτουν διαιτητές και ΚΟΠ. Δεν φτάνουν οι 11, χρειάζονται 16»

Την εκπεφρασμένη εδώ και καιρό άποψή του πως ο υπάρχον αριθμός διαιτητών δεν επαρκεί για την α’ κατηγορία και έως ένα βαθμό ευθύνεται για τα λάθη τους, διότι δεν τους αφήνει χρόνο ξεκούρασης όταν είναι ντεφορμέ, επανέλαβε ο Γιώργος Πάπουτσος.

Με δηλώσεις του στην εκπομπή «Γκολ και θέαμα» του ΡΙΚ 2 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών τοποθετήθηκε για…

…το VAR: «Σίγουρα το VAR είναι ένα νέο εργαλείο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Η ΚΟΠ

δαπάνησε αρκετά για να μειώσει τα λάθη. Η διαιτησία παρουσιάζεται άπειρη, σίγουρα είναι το αρχικό στάδιο. Θα φανούν κι εδώ λάθη. Αν δεν ερμηνεύονται σωστά τα λάθη, η διαιτησία είναι δύο φορές εκτεθειμένα. Αν ένα λάθος διαπιστώνεται από όλους και δεν εφαρμόζεται βάση του κανονισμού, σίγουρα μένουν όλοι εκτεθειμένοι. Οφείλουν οι διαιτητές να είναι προσεκτικοί».

…το αν υπάρχουν διαιτητές που δεν έτυχαν πλήρους εκπαίδευσης: «Δεν έχω τέτοιες πληροφορίες. Της εκπαίδευσης έτυχαν και οι πρωτοκλασάτοι αλλά και εξελίξιμοι νεαροί διαιτητές. Οφείλουν να κάνουν σωστή χρήση του VAR για να μην μένουν εκτεθειμένοι. Σίγουρα είναι οι πρώτοι που εκτίθενται και μετά η ΚΟΠ. Οφείλουν οι διαιτητές να δώσουν λύσεις. Ο αριθμός διαιτητών στην πρώτη κατηγορία δεν είναι επαρκής για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Είναι 11 διαιτητές και κάποιοι νεαροί που βοηθούν. Προσωπικά πιστεύω πως θα έπρεπε να ήταν 16, θα είναι ένας επαρκής αριθμός. Βλέπουμε λάθη. Αν έχεις την ευχέρεια να επιλέγεις διαιτητές και δεν βάζεις τους ίδιους, δίνεις καλύτερη εικόνα, ξεκουράζονται οι διαιτητές και δεν ορίζονται συνεχώς».

…την εισήγηση του προέδρου της ΑΕΛ για «τιμωρία των διαιτητών»: «Αν ο διαιτητής γίνει επαγγελματίας και έχει εισόδημα, σίγουρα να δεχτούμε τον θεσμό της τιμωρίας. Υπάρχει όμως ανέκαθεν με τη μη συμμετοχή του διαιτητή για τρεις αγωνιστικές. Είναι θέμα σωστού ορισμού, αν τους αξιολογούν σωστά. Αν δεν ανταποκρίνονται… Η κυπριακή διαιτησία χρειάζεται βάθος ώστε να αξιοποιηθούν νέα ταλέντα. Υπάρχει μέλλον αλλά και απειρία στην διαιτησία. Χρειάζεται χρόνος».

…το αν είναι αισιόδοξος: «Είμαι αισιόδοξος. Τα πράγματα θα βελτιωθούν. Αν βλέπω κάτι και δεν μπορώ να το ερμηνεύσω σωστά, τότε τίθεται θέμα ανικανότητας. Δεν γίνεται να έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει σωστά και να μην το κάνει. Δεν αρέσει σε κανένα αυτό. Έχουν την ευχέρεια και τον χρόνο να αποφασίσουν για το ορθό».

…τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας, Μίλοραντς Μάζιτς: «Ήταν καταξιωμένος διαιτητής. Κάθε ένας θέλει πίστωση. Δεν μπορούμε να κρίνουμε τίποτα από τώρα. Δεν ξέρω τι έγινε με τον Λαγιέκ. Να μας πει η Ομοσπονδία. Από την στιγμή που υπάρχει επιτροπή, όλοι πρέπει να αποδέχονται τους ορισμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα