Λειτουργεί άριστα το νέο CCTV του ΓΣΠ

Θα βοηθήσει πάρα πολύ στη μείωση της βίας εντός γηπέδου.

Άριστα ήταν τα πρώτα δείγματα, στην αποτροπή παράνομων ενεργειών εντός του αγωνιστικού χώρου, που έδωσε το νέο τηλεοπτικό σύστημα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης (CCTV) που εγκατέστησε αυτό το καλοκαίρι ο ΓΣΠ.

Το τηλεοπτικό σύστημα λειτούργησε για πρώτη φορά στον αγώνα της Ομόνοιας με την Ντίναμο Μπατούμι και ακολούθως στον αγώνα ΑΠΟΕΛ-Βαρντάρ όπου εντόπισε και βοήθησε

στην αναγνώρισή του ατόμου που ανάρτησε το πανό «Macedonia is Greek», καθώς και φίλαθλο στην ανατολική κερκίδα ο οποίος είχε ρίξει χάρτινο ποτήρι στον βοηθό διαιτητή. Λειτούργησε, επίσης, στον αγώνα της Ομόνοιας με τη Γιαγκελόνια.

Το υπερσύγχρονο σύστημα, που αποτελείται από 120 κάμερες υψηλής ευκρίνειας, είναι το ίδιο ακριβώς που είναι εγκατεστημένο στα αγγλικά στάδια Γουέμπλεϊ και Έμιρεϊτς και θα είναι πλήρως έτοιμο με την έναρξη της νέας σεζόν. Το νέο σύστημα κλειστού κυκλώματος μπορεί να κάνει μέχρι και ταυτοποίηση προσώπου, συνδεόμενη με την τράπεζα δεδομένων που θα προκύψει από τη λειτουργία του νόμου κατά της βίας στα γήπεδα.

Λόγω της εγκατάστασης του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στο στάδιο ποδοσφαίρου ΓΣΠ, εντός του Αυγούστου θα αφαιρεθεί το δίκτυ ασφαλείας από τη βόρεια και τη νότια κερκίδα, ώστε να μην εμποδίζεται η ορατότητα των καμερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη άνοιξη ολοκληρώθηκε στο στάδιο η εγκατάσταση του αυτόματου συστήματος ελέγχου εισόδων, το οποίο κόστισε στον ΓΣΠ €720.000. Οι 38 είσοδοι που εγκαταστάθηκαν μπορούν σε μία ώρα να εξυπηρετήσουν 22.000 φιλάθλους. Το ΓΣΠ είναι το μοναδικό στάδιο στην Κύπρο στο οποίο η FIFA και η UEFA έχουν παραχωρήσει άδειες για να διεξάγονται αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του EURO καθώς και αγώνες ομίλων Champions League και Europa League.

Keywords
Τυχαία Θέματα