Λεμεσός: Όλη η αλήθεια για την αναβάθμιση του τεμαχίου του Εναερίου

Τα πράγματα στην θέση τους επιχειρεί να επανατοποθετήσει με αρθρογραφία του στο Sigmalive, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Λεμεσού, για την συγκεκριμένη αξιοποίηση και αναβάθμιση του τεμαχίου, γράφτηκαν αρκετές αναλήθειες.
Σύμφωνα με τον κ. Νικολαϊδη, προτεραιότητες του Δήμου του σε σχέση με το εν λόγω τεμάχιο είναι:
1. Η πρώτη προτεραιότητα είναι ο χώρος του εναερίου να περιέχει

μια όμορφη, δεντροφυτευμένη, εύχρηστη δημόσια πλατεία που να την χαίρονται οι Λεμεσιανοί και οι επισκέπτες της πόλης μας. Αυτή η πλατεία θα είναι στο νότιο μέρος του τεμαχίου, απέναντι από την θάλασσα, και δεν θα είναι μικρότερη από 4,800 τ.μ.

2. Θα διαμορφωθούν υπερδιπλάσιοι από τους σημερινούς 240 δημόσιους χώρους στάθμευσης, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επισκέπτες της περιοχής και οι περίοικοι

3. Η οικιστική και εμπορική ανάπτυξη που είναι απαραίτητη για να είναι το όλο έργο βιώσιμο θα περιοριστεί στο βόρειο τμήμα του τεμαχίου και θα γίνει με τρόπο που να αποτελέσει ένα αντιπροσωπευτικό για την πόλη μας σημείο αναφοράς.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού θα προχωρήσει με την επιβαλλόμενη υπευθυνότητα και σεβασμό προς την άποψη των συνδημοτών μας προς την κατεύθυνση της υλοποίησης ενός έργου που θα είναι καλό και ωφέλιμο για την πόλη μας. Και ασφαλώς, δεν πρόκειται ούτε να «τσιμεντώσει τον Εναέριο», ούτε να «καταργήσει την δημόσια πλατεία και τους χώρους στάθμευσης», ούτε «έχει στόχο το κέρδος», ούτε πρόκειται να κάνει τα πολλά παράλογα που ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες. Πρόθεση του Δήμου δεν μπορεί να είναι άλλη από το να γίνει ένα έργο όμορφο και νοικοκυρεμένο για την Λεμεσό», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος .
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λεμεσός, Όλη, Εναερίου,lemesos, oli, enaeriou