Λιλλήκας: Δεν αποκλείει υποψηφιότητα εάν υπάρξει πρόταση

Τον μόνο υποψήφιο για πρόεδρο της Βουλής που έχουμε αποκλείσει a priori είναι τον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, ανέφερε ο κ.Λιλλήκας κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια για την προεδρία της Βουλής.

Αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα ανοικτά, θέλουμε να δούμε την τελική εικόνα των υποψηφίων, βάζοντας τα κριτήρια μας, σημείωσε.«Είναι σημαντικό να επιλεγεί ένας πρόεδρος που θα προσδώσει κύρος και αξιοπιστία στην Βουλή». Πρέπει να δούμε και

την προσωπικότητα επεσήμανε ο κ.Λιλλήκας.

«Η Συμμαχία Πολιτών δεν έχει προτάξει υποψήφιο, ήταν ξεκάθαρο. Αν αύριο υπάρξει πρόταση προς εμάς, είναι κάτι που θα μελετήσουμε. Είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε έναν διάλογο», ανέφερε ο κ.Λιλλήκας.
«Αυτό που όλοι πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι το ότι ο Πρόεδρος της Βουλής εκπροσωπεί την χώρα, αντικαθιστά τον Πρόεδρο της χώρας. Αυτά είναι χαρακτηριστικά που δεν είδε κανείς ποτέ», συμπλήρωσε.

Εξελίξεις με κυπριακό: Να κάνουμε σαφής παραστάσεις στα ΗΕ

Ορθώς έφυγε από το δείπνο ο Νίκος Αναστασιάδης αλλά και ορθώς ανέβαλε την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ακιντζί επεσήμανε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

«Ο Έιντε δεν κάνει κάτι για να δοκιμάσει την υπομονή μας. Σε αυτή την φάση έχει ευθυγραμμιστεί με το πλάνο Β της Τουρκίας. Δεν έχω ακούσει ποτέ μια δήλωση του Ακιντζί που να αποδέχεται την ΚΔ. Όλες του οι κινήσεις στοχεύουν σε αναβάθμιση της τουρκικής οντότητας», ανέφερε ο κ.Λιλλήκας.

«Η δική μας αντίδραση ως κράτους δεν θα πρέπει να περιοριστεί σε δηλώσεις του ΥΠΕΞ.Πρέπει να γίνουν σαφής παραστάσεις στα ΗΕ με την συμπαράσταση των φίλων χωρών της».

Keywords
Τυχαία Θέματα