Λιλλήκας: Η Κύπρος να στηρίξει την Ελλάδα στο Eurogroup

Η Κύπρος πρέπει να έχει ενεργό και δυναμική συμμετοχή στο πλευρό της Ελλάδας, κατά τη σημερινή συνεδρία του Γιούρογκρουπ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σύμφωνα με τον οποίο ό,τι πετύχει σήμερα η Ελλάδα, θα είναι προς όφελος και

της Κύπρου.

Σε διάσκεψη Τύπου σήμερα, ο κ. Λιλλήκας κάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών να στηρίξει σήμερα τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης αφού κάτι τέτοιο θα ωθήσει και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ταχθούν υπέρ της Ελλάδας, όπως είπε.

“Η σημερινή συνεδρία του Γιούρογκρουπ δεν αφορά μόνο το μέλλον της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας, δεν αφορά μόνο τις χώρες που βρίσκονται στο μηχανισμό στήριξης, όπως είναι η Κύπρος. Από τη σημερινή συνεδρία θα εξαρτηθεί και ποια θα είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και η ίδια η ΕΕ” είπε ο Γιώργος Λιλλήκας.Πρόσθεσε ότι στο τραπέζι σήμερα δεν θα τεθεί απλά η αναδιάρθρωση του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας και του προγράμματος αποπληρωμής του χρέους και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.“Εκείνο που θα συζητηθεί -και γι` αυτό και υπάρχουν τόσο έντονα συναισθήματα σε όλες τις χώρες- είναι αν θα συνεχίσει η ΕΕ την πολιτική της λιτότητας και να προσφεύγει σε μη ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως είναι το ΔΝΤ, και να αποδέχεται όπως αφαιρούνται από κράτη μέλη της η κρατική κυριαρχία προκειμένου να τους δοθεί ένα δάνειο. Ή αν θα στραφεί η ΕΕ στις παραδοσιακές της αρχές και αξίες, όπως η αλληλεγγύη και το κοινωνικό κράτος, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ανάπτυξη που θα δώσει ξανά ελπίδα στους ευρωπαϊκούς λαούς, αλλά και πίστη στο ευρωπαϊκό όραμα” ανέφερε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.Ό,τι πετύχει η Ελλάδα, συνέχισε, “θα είναι προς όφελος και της κυπριακής οικονομίας, γιατί θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις να εντάξει και η κυπριακή κυβέρνηση στο λεξιλόγιό της το ρήμα “διεκδικώ” για να κερδίσει κάτι αντίστοιχο για την κυπριακή οικονομία και το κυπριακό πρόγραμμα”.Γι` αυτό, πρόσθεσε, “αναμένουμε από τον Υπουργό Οικονομικών σήμερα όχι απλά να υποστηρίξει με μια δήλωσή του κατά την έναρξη της συνεδρίας του Γιούρογκρουπ το δίκαιο αίτημα της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Αναμένουμε από τον Υπουργό της Κύπρου να δώσει τη μάχη μαζί με την Ελλάδα, την ώρα που θα γίνεται η συζήτηση και θα ασκούνται οι πιέσεις στην Ελλάδα να έχει ενεργό και δυναμική συμμετοχή και η Κύπρος στο πλευρό της Ελλάδας. Μόνο έτσι θα βοηθηθούν και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να πάρουν το λόγο για να στηρίξουν την Ελλάδα. Εάν η Κύπρος σιωπήσει θα είναι διστακτικές και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να στηρίξουν την Ελλάδα” κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα