Λιλλήκας: Λάθος η αντιμετώπιση της Τουρκίας από Ευρωπαίους

Αν ήταν άλλη χώρα πέραν της Τουρκίας, ΕΕ και ΗΠΑ θα επέβαλλαν κυρώσεις και όχι να δίνουν ανταλλάγματα, τα οποία δυστυχώς ενθαρρύνουν την απαράδεκτη πολιτική της. δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

O κ.Λιλλήκας κάλεσε τον ΠτΔ να παραμείνει σταθερός στη θέση του για να μην ανοίξουν νέα κεφάλαια αλλά και να μην διασυνδεθούν οι υποχρεώσεις της Τουρκίας με την ενταξιακή

της πορεία και το Κυπριακό.

Μιλώντας στη Λεμεσό, νωρίτερα σήμερα, ο κ. Λιλλήκας είπε πως η ΕΕ έχει κάνει σοβαρά λάθη στον τρόπο χειρισμού της Τουρκίας και των υποχρεώσεων της στην προσφυγική κρίση, σημειώνοντας πως "ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η Τουρκία στηρίζοντας και συνεργαζόμενη με το Ισλαμικό κράτος συνέβαλε στη δημιουργία της προσφυγικής κρίσης, ταυτόχρονα προσφέρει (η ΕΕ) ανταλλάγματα στην Τουρκία, ενθαρρύνοντας την να εμπορεύεται τους πρόσφυγες".

Η Τουρκία, συνέχισε, παραμένοντας πιστή στην πολιτική της κουλτούρα, όχι μόνο υπαναχώρησε από την προηγούμενη συμφωνία με την ΕΕ, αλλά αύξησε το μεταναστευτικό ρεύμα προς την ΕΕ και ζητά καινούργια ανταλλάγματα.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε επίσης ότι σε επιστολή που απέστειλε πρόσφατα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη του ζητεί όπως θέσει στο τραπέζι και θέμα κυρώσεων κατά της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι "αν ήταν άλλη χώρα που φυλάκιζε δημοσιογράφους και έκλεινε τις εφημερίδες της αντιπολίτευσης, που έκανε εξοντωτικό πόλεμο έναντι ενός λαού όπως τους Κούρδους, που παραβίαζε το διεθνές δίκαιο στην Κύπρο, που συνεργαζόταν με Ισλαμικές οργανώσεις, η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα της είχαν ήδη επιβάλει κυρώσεις".

Αντί αυτού, ανέφερε, δίνουν ανταλλάγματα στην Τουρκία και δεν συνειδητοποιούν δυστυχώς οι Ευρωπαίοι ότι αυτό ενθαρρύνει την Τουρκία να συνεχίσει αυτή την πολιτική.

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραμείνει σταθερός στη θέση του, όχι απλά για να μην ανοίξουν κεφάλαια, αλλά "να μην δεχθεί να διασυνδεθούν οι υποχρεώσεις της Τουρκίας για το μεταναστευτικό, με άλλα άσχετα ζητήματα, όπως είναι η ενταξιακή της πορεία ή οι συνομιλίες επίλυσης του Κυπριακού".

Προειδοποίησε δε πως αν δεχθούμε διασύνδεση του μεταναστευτικού με τα ζητήματα του Κυπριακού και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η Τουρκία δια την εκπλήρωση της όποιας υποχρέωσης έχει απέναντι στην ΕΕ, θα ζητά ανταλλάγματα πλέον επί της ουσίας του Κυπριακού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα