Λίβερπουλ και Τσέλσι για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της σεζόν

Η νικήτρια του Champions League, Λίβερπουλ και η νικήτρια του Europa League, Τσέλσι διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε έναν αγγλικό εμφύλιο με φόντο το UEFA Super Cup. Η Στεφανί Φραπάρ θα γίνει την ίδια ώρα η πρώτη γυναίκα που διευθύνει

παιχνίδι ανδρών σε διοργάνωση της UEFA.

Το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι της σεζόν είναι γεγονός. Απόψε (14/8, 22.00) στο γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, η Λίβερπουλ και η Τσέλσι θα βρεθούν αντιμέτωπες για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, το UEFA Super Cup.

Η Λίβερπουλ, η οποία κέρδισε τη Νόριτς στο εναρκτήριο ματς της Premier League, αλλά έχασε τον Άλισον, γνωρίζει πόσο ιδιαίτερη είναι η Πόλη, αφού πάντοτε ξυπνούν μνήμες από το έπος του τελικού του Champions League το 2005 απέναντι στη Μίλαν.

Από την άλλη, η Τσέλσι και ο Φράνκ Λάμπαρντ θέλουν πάση θυσία τη νίκη για το απαλύνουν κάπως την ντροπή από τον διασυρμό του 4-0 στο «Ολντ Τράφορντ» την περασμένη Κυριακή (11/8).

Ο αγώνας θα γράψει ιστορία, αφού για πρώτη φορά θα σφυρίξει γυναίκα παιχνίδι ανδρών σε διοργάνωση της UEFA. Ο λόγος για την Στεφανί Φραπάρ, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που σφύριζε στην μεγάλη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου (Αμιάν-Στρασμπούρ), ενώ είχε διευθύνει και τον φετινό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών που διεξήχθη στη Λιόν, ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ολλανδία.

Αναφορικά με τις σκέψεις των προπονητών.

Ο Γιούργκεν Κλοπ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τους Αντριάν κάτω από τα δοκάρια, Αλεξάντερ-Άρντολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ και Ρόμπερτστον στην άμυνα, στον κέντρο τους Φαμπίνιο, Χέντερσον και Μίλνερ, ενώ στην τριάδα της επίθεσης θα βρίσκονται οι Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.

Η Τσέλσι θα αγωνιστεί με τερματοφύλακα τον Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστιενσεν, Ζουμά και Έμερσον Παλμιέρι στην άμυνα. Ζορζίνιο και Κόβασιτς θα βρίσκονται στον άξονα, ενώ μπροστά τους θα κινούνται οι Πούλισιτς, Μπάρκλεϊ και Πέδρο, με τον Ζιρού να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα