Λουκαΐδης: Αντιμεταναστευτική η «διοικητική κράτηση»

Η «διοικητική κράτηση» έχει καταστεί ουσιαστικά μέρος της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, δήλωσε ο βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης, λέγοντας ότι με αυτές τις πολιτικές, η ΕΕ μετατρέπει σιγά – σιγά την Ευρώπη σε μία αφιλόξενη ήπειρο.

Μιλώντας την Τετάρτη ενώπιον της ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι στο άκουσμα του όρου και μόνο, η σκέψη στρέφεται, μεταξύ άλλων, στη συστηματική πρακτική του Κράτους του Ισραήλ που φυλακίζει καθημερινά δεκάδες Παλαιστίνιους αλλά και μικρά παιδιά, κρατώντας

τους φυλακισμένους, επί μήνες, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες ή να έχουν δικαστεί.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ανέφερε επίσης ότι η πρακτική της «διοικητικής κράτησης», όπως και άλλες παρόμοιες που εφαρμόστηκαν, μεταξύ άλλων, στα κρατητήρια Γκουαντάναμο και Άμπου Γκράιμπ, τα οποία δημιουργήθηκαν με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, αποτέλεσαν και αποτελούν όνειδος για το σύγχρονο ανθρώπινο πολιτισμό.

Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε την αυθαίρετη και διασταλτική ερμηνεία των νομικών διατάξεων που επιτρέπουν τη στέρηση ή έστω τον περιορισμό της ατομικής ελευθερίας, πρόσθεσε.

Προειδοποίησε τέλος ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε ιδιαίτερα επικίνδυνες, ακόμη και απάνθρωπες ατραπούς, σε ότι αφορά στον σεβασμό και τη διατήρηση της έννομης τάξης, της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθερίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα