Λ/σος: Ναυαγοσώστες έσωσαν τη ζωή παιδιού – (PICS)

Τη ζωή ενός παιδιού φέρεται να έσωσε η άμεση επέμβαση των ναυαγοσωστών στη Λεμεσό ενώ κλήθηκαν να ανταποκριθούν και σε δεύτερο σοβαρό περιστατικό σε διάστημα 10 – 15 λεπτών.

Συγκεκριμένα ανακοίνωση του Επαρχιακού Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λεμεσού αναφέρει:

«ΣΗΜΕΡΑ... Παρασκευή 18/5/ 2018 γύρω στις 11:00πμ οι Ναυαγοσώστες μας εις την περιοχή του ΛΕΜ 4, (malindi) καλέστηκαν να αντιμετωπίσουν δυο περιστατικά που εξελίχθηκαν διαδοχικά, το ένα μετά το άλλο με χρονικό περιθώριο 10-15 λεπτών.

Το πρώτο αφορούσε παιδί που κινδύνευε στο νερό, το οποίο βρισκόταν υπό την εποπτεία

της μητέρας, παππού και γιαγιάς (Ρώσους) 200 μέτρα περίπου ανατολικά του πόστου των Ναυαγοσωστών μας του σημείου ΛΕΜ 4.

Οι έμπειροι Ναυαγοσώστες μας που βρίσκονταν καθήκον στο ΛΕΜ 4, συν 2 συνάδελφοι μας της νεοσύστατης Ομάδας Διάσωσης Αεροδρομίου (Ο.Α.Δ) πρώην μέλη της μονάδας μας, που ήταν ρεπό και τυχαία βρίσκονταν εις το σημείο ΛΕΜ 4 με τους συνάδελφους, αντιλήφθηκαν από απόσταση ότι κάτι συνέβαινε και ανέλαβαν όλοι μαζί δράση!

Οι Ναυαγοσώστες μας, κινητοποιήθηκαν αστραπιαία και προσέτρεξαν με τον αναγκαίο εξοπλισμό για παν ενδεχόμενο και για οποία εξέλιξη μπορούσε να προκύψει.

Το παιδί παρουσίαζε συμπτώματα και επιπλοκές η στην αναπνοή, λόγο κατάποσης θαλασσινού νερού, και οι Ναυαγοσώστες μας ξεκίνησαν την παροχή πρώτων βοηθειών, ενθαρρύνοντας το παιδί να βήξει αποβάλλοντας οποιοδήποτε εμπόδιο, απελευθερώνοντας έτσι τον αεραγωγό στο παιδί, όπως και έγινε στην συνέχεια, με το παιδί να αποβάλλει εμέσματα.

Στην συνέχεια το παιδί άρχισε να αναπνέει κανονικά.

Οι Ναυαγοσώστες μας προέβησαν σε κλήση ασθενοφόρου επί σκηνής κάτι το οποίο η οικογένεια αρνήθηκε θεωρώντας το περιστατικό ασήμαντο και εκτός κινδύνου, κάτι το οποίο δεν ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις, και που η επίσκεψη στο νοσοκομείο επιβάλλεται για προληπτικούς λογούς, και προς αποφυγή δευτερεύον πνιγμού (μετέπειτα) με αποτέλεσμα οι Ναυαγοσώστες να επιμένουν παροτρύνοντας την οικογένεια, όπως επισκεφθεί οπωσδήποτε το νοσοκομείο, η κάποια κλινική το συντομότερο, το οποίο και τελικά έπραξαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε το παιδί, θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον 24 ωρες για σκοπούς πρόληψης και προς αποφυγή οποιαδήποτε επιπλοκών εις την υγεία του.

Το δεύτερο περιστατικό, σημειώθηκε σε διπλανή παραλία,5 λεπτά μετά, 300μ περίπου ανατολικά του Ναυαγοσωστικού σημείου ΛΕΜ 4 και συγκεκριμένα 200μ δυτικά του σημείου ΛΕΜ 3(meridien) ***το οποίο παραμένει κλειστό αν είναι δυνατόν***

Το 2ον περιστατικό αφορούσε ηλικιωμένη Γερμανίδα η οποία έχασε τις αισθήσεις της, καθώς βρισκόταν μέσα στο νερό σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Η γυναίκα ανασύρθηκε από υπαλλήλους του καταδυτικού κέντρου που εδρεύει στην περιοχή, οι οποίοι της έδωσαν και τις πρώτες βοήθειες προτού καταφθάσουν στην συνέχεια ξανά οι Ναυαγοσώστες μας του ΛΕΜ 4 που ειδοποιήθηκαν μεσώ τηλεφώνου από πολίτη ο οποίος ήταν στην περιοχή και συντηρούσε την βάρκα του .

Οι Ναυαγοσώστες προσέτρεξαν μεταφέροντας εις την σκηνή, εξειδικευμένο εξοπλισμό που διαθέτουν, αναλαμβάνοντας στην συνέχεια την φροντίδα της γυναίκας.

Έπειτα, στη σκηνή κατέφθασε ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε την γυναίκα στο Γ.Ν Λεμεσού για περαιτέρω εξετάσεις.

Ευχόμαστε Καλή και γρήγορη ανάρρωση και στις δυο περιπτώσεις που καλέστηκαν να επιληφθούν οι Ναυαγοσώστες της Μονάδας μας!

Επί ευκαιρίας, θα θέλαμε να παροτρύνουμε το κοινό, να επισκέπτεται παραλίες που εποπτεύουν Ναυαγοσώστες της Δημοκρατίας. Επίσης τα μάτια μας «14» και η ΠΡΟΣΟΧΗ μας ΣΥΝΕΧΩΣ όταν βρισκόμαστε με τα ΠΑΙΔΙΑ μας σε παραλίες ασχέτως αν υπάρχουν η όχι Ναυαγοσώστες...

Καλό και Ασφαλές Καλοκαίρι σε όλο τον κόσμο....»

Keywords
Τυχαία Θέματα