Μαγική φιέστα για το 25ο!

Συνήθεια που έγινε λατρεία με τον 4ο συνεχόμενο τίτλο - Τέλος από τον ΑΠΟΕΛ ο Χαραλαμπίδης

Το σκηνικό που στήθηκε χθες βράδυ στο ΓΣΠ είναι ένα έργο που το βλέπουν κάθε χρόνο την τελευταία τετραετία οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ. Μόνο που δεν έσβησε καθόλου η δίψα για τίτλους. Κατάμεστο γήπεδο από εκστασιασμένο κόσμο που γλέντησε με την ψυχή του άλλο ένα πρωτάθλημα στη φιέστα για το 25ο τρόπαιο

και τέταρτο συνεχόμενο. Μια μαγική φιέστα, αντάξια του επιτεύγματος του ιστορικού συλλόγου, ο οποίος ξέρει καλύτερα από τον καθένα να συλλέγει τίτλους… Μια συνήθεια που γίνεται λατρεία!

Με την έναρξη της φιέστας προβλήθηκε μήνυμα των αρχηγών Χαραλαμπίδη, Αλεξάνδρου και Μοράις. Ακολούθως έσβησαν τα φώτα στο στάδιο και προβλήθηκαν από την οθόνη του σταδίου οι κυριότερες στιγμές στην πορεία προς τον τίτλο. Στο τερέν του σταδίου γράφτηκε ο αριθμός «25», που υποδηλώνει τα πρωταθλήματα. Ο παρουσιαστής της φιέστας Γιώργος Ρούσος ξεσήκωσε τον κόσμο, καλώντας τον να υποδεχθεί τα προηγούμενα 24 τρόπαια που μετέφεραν παίκτες της ομάδας νέων.

Ακολούθως μεταφέρθηκε και το φετινό. Στο γήπεδο εισήλθαν παιδιά όλων των τμημάτων των Ακαδημιών.
Καλεσμένοι στη φιέστα ήταν και οι Χιώτης, Μαντούκα, οι οποίοι τιμήθηκαν για την προσφορά τους και αποθεώθηκαν.

Τελευταίο ματς για «Μπίδη»
Ο αρχηγός Χαραλαμπίδης, όταν κλήθηκε να τιμηθεί για τη μακρόχρονη προσφορά του, ανακοίνωσε με συγκίνηση ότι το χθεσινό παιχνίδι ήταν το τελευταίο του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Ήταν κάτι που κανείς δεν ανέμενε κι αποτέλεσε έκπληξη.
*Σε μια συγκινητική στιγμή, ο ΑΠΟΕΛ τίμησε με ξεχωριστό τρόπο όλους όσοι έφυγαν πρόωρα από τη ζωή.

Η απονομή
Η κορύφωση των πανηγυρισμών, που στήθηκαν με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με την Ανόρθωση, έφτασε την ώρα που ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος απένειμε τα βαρύτιμο τρόπαιο στον αρχηγό των πρωταθλητών Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, ο οποίος αποχαιρέτησε τον ΑΠΟΕΛ σηκώνοντας κι αυτός το τρόπαιο, υπό τις επευφημίες 15 και πλέον χιλιάδων «πορτοκαλί» που παρευρέθηκαν στη φιέστα.

Ήταν η επιβράβευση των προσπαθειών μιας δύσκολης χρονιάς, που πέρασε από χίλια-μύρια κύματα μέχρι το γαλαζοκίτρινο καράβι να πιάσει λιμάνι και να φτάσει στον προορισμό του.

Το τρόπαιο του πρωταθλητή πέρασε από τα χέρια όλων των πρωταγωνιστών, οι οποίοι ένα κουβάρι στην εξέδρα πανηγύριζαν, ενώ ο κόσμος έστησε το δικό του πάρτι στις κατάμεστες κερκίδες, υπό τους ήχους του ύμνου της ομάδας.
Το γλέντι συνεχίστηκε στους δρόμους της Λευκωσίας μέχρι τις πρωινές ώρες.

Παράθυρο επιστροφής του «Κάβε»
Παρών στη φιέστα και ο Φερνάντο Καβενάγκι, ο οποίος αν και αγωνίστηκε πολύ λιγότερο σε σχέση με άλλους, μοιράζεται τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με 19 γκολ. Σε δήλωσή του ανέφερε ότι ο πρόεδρος άφησε την πόρτα ανοιχτή και ο ίδιος θα δει αν μπορεί να επιστρέψει στον ΑΠΟΕΛ, προσθέτοντας ότι η εγχείρησή του πήγε καλά.

Αψίδα από την Ανόρθωση
Οι παίκτες της Ανόρθωσης, παραταγμένοι στο γήπεδο, έκαναν αψίδα και υποδέχθηκαν τους πρωταθλητές πριν από τη σέντρα.
*Πριν από τον αγώνα, ο ΑΠΟΕΛ με τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου τίμησε τον Χρήστο Μαραγκό, προσφέροντάς του ανθοδέσμη.
* Η Cytavision, μετά τη λήξη του αγώνα, πρόσφερε δώρα στον κόσμο που ήταν στις κερκίδες.

Χορταστική ισοπαλία (2-2) και ρεκόρ γκολ για τον ΑΠΟΕΛ
Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ με την Ανόρθωση. Το τελικό 2-2 δεν έχει καμιά σημασία, μιας και το παιχνίδι έγινε γιατί… έπρεπε να γίνει. Κύλησε σε ρελαντί ρυθμό και με εναλλασσόμενη υπεροχή. Αυτά που ξεχώρισε ήταν το ρεκόρ στα γκολ που δημιούργησε ο ΑΠΟΕΛ (91) και το αντίο του Μαραγκού.

Ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ στο 12' με τον Σωτηρίου, ο οποίος σημείωσε ένα ιστορικό γκολ για τον ΑΠΟΕΛ, αφού έφτασε τα 90 συνολικά στο πρωτάθλημα και δημιούργησε ρεκόρ σκοραρίσματος σε μια περίοδο.

Στη συνέχεια η Ανόρθωση αντέδρασε και άρχισε να γίνεται επικίνδυνη, με αποτέλεσμα να φτάσει στην ισοφάριση στο 44' με τον Κουλούρη, (η μπάλα κτύπησε και στο πόδι του Αμορίν).

Στην επανάληψη μπήκε πιο απαιτητικά η Ανόρθωση, αλλά ήταν ο ΑΠΟΕΛ που έφτασε στο δεύτερο γκολ με απευθείας φάουλ του Ντε Βινσέντι στο 56΄, ο οποίος έπιασε εκτός θέσης τον Κίττο και πέτυχε το 91ο τέρμα των πρωταθλητών για φέτος.

Η Ανόρθωση γρήγορα αντέδρασε πάλι και στο 62' ισοφάρισε με κοντινό πλασέ του Μακρή.
Στη συνέχεια οι δυο ομάδες παίζοντας ελεύθερα και… χαλαρά έχασαν ευκαιρίες για άλλα τέρματα.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Νεόφυτος Νεοφύτου, (Χρ. Χρίστου - Γ. Σάββα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπαφώτης, / Γκάμπριελ

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αλεξάνδρου, Αμορίν, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Μοράις, Ντε Βινσέντι (75΄ Παπαφώτης), Βάντερ (55΄ Αλωνεύτης), Γιαννιώτας (60΄ Χαραλαμπίδης), Σωτηρίου
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κίττος, Γκάμπριελ, Σβεχλέν, Χόλγκερσον, Τζανακάκης, Μαραγκός (60΄ Γκονζάλβες), Βίκτορ, Αβραάμ (66΄ Φ. Κυριάκου), Ορλάντι, Κουλούρης, Μακρής (79΄ Χ΄΄Πασχάλης)

Αντίο με τιμές για Μαραγκό
Το χθεσινό παιχνίδι ήταν ο τελευταίο για το Χρήστο Μαραγκό, ο οποίος σταματά το ποδόσφαιρο. Πήρε φανέλα βασικού στην ομάδα με την οποία πανηγύρισε σημαντικές επιτυχίες και έγινε αλλαγή στο 60', γνωρίζοντας συγκινητικές στιγμές καθώς συμπαίκτες κι αντίπαλοι τον αποχαιρέτησαν, ενώ όλο το γήπεδο τον χειροκρότησε. Τα δάκρυα συγκίνησης δεν ήταν δυνατό να αποφευχθούν…

Keywords
Τυχαία Θέματα