Α. Κυπριανού: Ας βγουν να πουν ότι λένε ψέματα τα H.E

Στη θέση ότι η κυβέρνηση γνώριζε για την απόσυρση του χάρτη από πλευράς Ακιντζί, εμμένει ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε.

Αναλυτικά, οι απαντήσεις του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Πώς είσαστε τόσο σίγουρος ότι η πλευρά μας γνώριζε για τους χάρτες αλλά το απέκρυψε;

Το είπε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών,

ο κ. Σιντίκ.

Διότι, από πλευράς κυβέρνησης και ο κ. Μαυρογιάννης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπαν άλλα πράματα.

Ξέρετε, ο κ. Σιντίκ χθες, στη δήλωσή του, είπε ότι υποβλήθηκε το αίτημα, έγινε δεκτό και ενημερώθηκε η ελληνοκυπριακή πλευρά για όλες τις εξελίξεις. Είναι ξεκάθαρη η δήλωση του κ. Σιντίκ.

Ο κ. Κασουλιδής παραδέχτηκε χθες, ότι γνώριζε από τον Οκτώβρη ή τον Νοέμβρη, είπε, δεν θυμάται ακριβώς πότε, ότι θα γινόταν αυτό το πράγμα. Γιατί δεν έκαναν αίτημα ή διάβημα στα Ηνωμένα Έθνη; Ο κ. Μαυρογιάννης ήταν πριν δεκαπέντε μέρες στον κ. Φέλτμαν. Γιατί δεν είπε οτιδήποτε για αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα;

Η δήλωση του κ. Σιντίκ ήταν ξεκάθαρη. Ας βγουν να πουν ότι λένε ψέματα τα Ηνωμένα Έθνη. Γιατί δεν λένε αυτό το πράγμα αν θεωρούν ότι έχουν δίκαιο σε αυτό που λένε; Ο κ. Προδρόμου, εξάλλου, μας είπε την περασμένη βδομάδα ότι ο Γ.Γ. του ΟΗΕ λέει ψέματα για το Κρανς Μοντάνα. Αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης έναντι του κ. Γκουτέρες; Να βγουν να το πουν με ειλικρίνεια στον κυπριακό λαό αν αυτή είναι η θέση τους.

Κατά την άποψή σας, είναι ξεκάθαρο ότι όντως χρειαζόταν και η άποψη της δικής μας πλευράς για απόσυρση του χάρτη;

Δεν χρειάζεται, μα εδώ βρίσκεται το αστείο. Σίγουρα δεν χρειάζεται. Όταν εμείς αποσύραμε τις θέσεις μας, χρειαζόμασταν την έγκριση της τουρκοκυπριακής πλευράς;

Επειδή ο χάρτης είναι διαφορετικό θέμα.

Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν η δικής μας συγκατάθεση. Είναι δικές τους προτάσεις, έχουν δικαίωμα να τις κάνουν ό,τι θέλουν. Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω: Για μας, το σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση γνώριζε, δεν μας είπε τίποτε απολύτως και αν δεν έβγαινε στη δημοσιότητα, δεν θα ξέραμε τίποτε. Αντιθέτως, ο κ. Αναστασιάδης, χθες στο ντιμπέιτ, παρουσίαζε ως κατόρθωμα ότι κατατέθηκε χάρτης για το εδαφικό και μάλιστα ότι υπήρξε σύγκλιση σε δύο από τα τρία κριτήρια. Το παρουσίαζε ως επίτευγμά του αυτό το πράγμα, την ώρα που ήξερε ότι δεν υπήρχαν πλέον οι χάρτες. Είναι κοροϊδία για τον κυπριακό λαό αυτά τα πράγμα που λένε.

Keywords
Τυχαία Θέματα