Μαρφιν-Λαϊκη Vs Κυπριακή Δημοκρατία: Αποφασίζει το ΔΔΔ

Τελεσίδικη απόφαση από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο στην προσφυγή της Marfin Investment Group εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας εκτιμά ότι θα υπάρξει η ίδια η MIG.

Δημοσιεύματα και πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των ημερών αναμένονται τα «μαντάτα» από το Παρίσι, με τους ξένους δικαστές να κρατούν στα χέρια τους την τύχη της προσφυγής και κατά συνέπεια το κατά πόσο θα κληθούμε να καταβάλουμε ή όχι στην MIG

ποσό ύψους 1,2 δις ευρώ.

Με την προσφυγή στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον, η πρώην Λαϊκή ισχυρίζεται ότι ζημιώθηκε επειδή «κουρεύτηκαν» με το PSI τα ομόλογα ελληνικού δημοσίου που διακρατούσε και απαιτεί αποζημίωση.

Την ίδια στιγμή ο Γενικός Εισαγγελέας διευκρινίζει ότι:

"Η απόφαση επιφυλάχθηκε εδώ και μήνες. Τίποτε άλλο δεν γνωρίζουμε και δεν επιτρέπεται να σχολιάζουμε η να πιθανολογούμε"

Στην προσφυγή γίνεται επίκληση διακρατικής συμφωνίας ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα, με την οποία οι δύο χώρες δεσμεύονται σε αμοιβαία προστασία των επενδύσεων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, υποστηρίζεται ότι το ελληνικό κράτος δεν προστάτευσε τις επενδύσεις που έκανε σε ελληνικά ομόλογα η πρώην Λαϊκή Τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα