Μαρκουλή, Κατσουρίδης και Κολοκασίδης για το αύριο στο Κυπριακό

Τις δικές τους εκτιμήσεις για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό κατέθεσαν οι Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, Γιάννος Κατσουρίδης και Γιώργος Κολοκασίδης στο πλαίσιο της Εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα.

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών κα. Μαρκουλή είπε πως συμφωνεί με τη δήλωση του ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είπε πως διερχόμαστε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις στο Κυπριακό. «Αυτή τη φορά θα κριθούν πολλά και κυρίως θα κριθεί το τι θα γίνει σε περίπτωση μιας νέας αποτυχίας».

Από την πλευρά του, ο νομικός κ. Κολοκασίδης

είπε πως οι παράμετροι λύσης από πλευράς Τουρκίας παραμένουν οι ίδιοι. Τόνισε πως η Άγκυρα, ακόμη και να δεχτεί τη συνέχιση των συνομιλιών από το πλαίσιο Γκουτέρες, παραμένει αδιευκρίνιστο το περιεχόμενο του κειμένου.

Με τη σειρά του, το πρώην μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ κ. Κατσουρίδης επεσήμανε πως η κρισιμότητα στο Κυπριακό έγκειται αυτή τη φορά στο γεγονός ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη να κινηθεί εκτός των παραμέτρων του ΟΗΕ. Επικαλούμενος πρόσφατη συνέντευξη του Τ/κ διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί, είπε πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση, πλέον Τουρκία και Τ/κ θα επιζητήσουν και βοήθεια της ε/κ πλευράς για ενσωμάτωσή τους στη διεθνή κοινότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα