Μαρσέιγ – Μονακό 2-1: «Κυνική» και ασταμάτητη!

Στην Ευρώπη «χαιρέτησε» νωρίς, στη Ligue 1, όμως, δεν πιάνεται η Μαρσέιγ, η οποία πήρε το ντέρμπι κόντρα στη Μονακό με 2 γκολ σε 2 τελικές στον στόχο από το 13' (2-1) και με σερί έξι νικών έχει τον πρώτο λόγο για την κορυφή (-1 από Παρί, αλλά ματς λιγότερο).

Η χρονιά στην Ευρώπη τελείωσε απότομα και ήταν μία παταγώδης αποτυχία. Η χειρότερη επίθεση ανάμεσα στις 32 ομάδες του Champions League

(2 γκολ, όσα και ο Ολυμπιακός), άλλωστε και κυρίως η 4η θέση στον όμιλό της δεν χωρούν αμφισβήτηση ως προς αυτό. Ωστόσο, όταν η κουβέντα μεταφέρεται στη Ligue 1, η Μαρσέιγ έχει κατακτήσει το στάτους της καλύτερης εκκίνησης μεταξύ των φαβορί για τον τίτλο, την οποία και διεύρυνε κόντρα στην Μονακό.

Το σύνολο του Αντρέ-Βίλας Μπόας, έστω και με μεγάλη δόση κυνισμού, επικράτησε των Μονεγάσκων του Νίκο Κόβατς και έφτασε τις έξι σερί νίκες (9 ματς αήττητη), θέτοντας τις βάσεις από το πρώτο τέταρτο. Ο Φλοριάν Τοβέν στο 5’ και ο ανεβασμένος τελευταία Νταρίο Μπενεντέτο, στο 13’, υπέγραψαν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, με 2 γκολ στις 2 πρώτες τελικές, οι οποίες ήταν και οι μοναδικές της εντός εστίας στο ματς.

Παρά την κατοχή του 61% και τις διπλάσιες στο σύνολο ευκαιρίες (10-5), η ομάδα του Πριγκιπάτου το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με πέναλτι του Μπεν Γιεντέρ στο 79’ και να μείνει στους 23 βαθμούς και την 5η θέση. Από την άλλη, όμως, οι Μαρσεγιέζοι κρατούν στα χέρια τους το προσπέρασμα της Παρί Σεν Ζερμέν στην κορυφή, καθώς, αν και βρίσκονται στο -1, μετά το ντέρμπι των Παριζιάνων με την Λυών (13/12), θα έχουν και πάλι δύο λιγότερα παιχνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα