Μαζικές προσφυγές για τις αποκοπές μισθών ετοιμάζει η ΟΕΛΜΕΚ

Μαζικές προσφυγές ετοιμάζουν  χιλιάδες εκπαιδευτικοί με στόχο να σταματήσουν οι αποκοπές από τους μισθούς τους.

Αφορμή, αποτελούν οι πρόσφατες αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις αποκοπές που επέβαλλε η κυβέρνηση με τη  έγκριση της βουλής στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Μετά την ΠΟΕΔ και η ΟΕΛΜΕΚ  απέστειλε στα μέλη της επιστολή. Τα καλεί να προχωρήσουν στην καταχώρηση τριών ομαδικών προσφυγών.

1) "Θα πρέπει να καταχωρηθεί μια ομαδική προσφυγή, η οποία θα προσβάλλει

την αποκοπή από τη μηνιαία μισθοδοσία εκάστου μέλους για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

2) Θα πρέπει να καταχωρηθεί άλλη μια ομαδική προσφυγή, σε σχέση με την αποκοπή που διενεργείται στη μηνιαία μισθοδοσία εκάστου μέλους και αφορά αποκοπή ύψους 3% για εισφορά στο Κυβερνητικό Σχέδιο Σύνταξης.

3) Προσφυγή δύναται να καταχωρηθεί για παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας αναφορικά με την αναδρομική αναζήτηση των ποσών που έχουν ήδη αποκοπεί, καθώς και της μη απόδοσης προσαυξήσεων. Αυτές οι προσφυγές μπορούν να καταχωρηθούν σε κατοπινό στάδιο".

Προτού καταχωρισθούν οι όποιες προσφυγές, οι εκπαιδευτικοί θα αναμένουν την απόφαση του Ανωτάτου επί της έφεσης, που άσκησε η Νομική Υπηρεσία

με στόχο την ακύρωση των πρωτόδικων αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Στη συγκεκριμένη διαδικασία θα ξεκαθαρίσει και κατά πόσο η επιστροφή των αποκοπών αφορά μόνο τους αιτητές στις προσφυγές ή όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.

Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, εξήγησε το σκεπτικό της οργάνωσης για επιπρόσθετες νομικές ενέργειες.

Ο Παντελής Νικολαϊδης εξαπέλυσε πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του ότι οι αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου επηρεάζουν τη οικονομική σταθερότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της βδομάδας, η ΟΕΛΜΕΚ θα αποστείλει σε όλα τα σχολεία περισσότερες πληροφορίες για τη όλη νομική διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα