Με απόφαση δικαστηρίου αναστέλλονται οι εργασίες στο Παλλάδιον

Διάταγμα για αναστολή των εργασιών μετατροπής του κτιρίου «Παλλάδιο» σε χώρο στέγασης υπηκόων τρίτων χωρών και ευάλωτων ομάδων εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με το διάταγμα του δικαστηρίου, πρέπει «να αναστείλει κάθε περαιτέρω εργασία αναφορικά με την οικοδομή που βρίσκεται εντός του τεμαχίου 1502, Φύλλο/Σχέδια 21/63 Ε2, Τμήμα 2, στην Αγλαντζιά, στην οδό Θεόφιλου Γεωργιάδη 2, μέχρι νεοτέρας διαταγής του Δικαστηρίου».

Η αναστολή εργασιών διατάχθηκε στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης που καταχωρήθηκε από τον Δήμο Αγλαντζιάς σε βάρος του ιδρύματος που ανέλαβε

το έργο, των Διευθυντών και του ιδιοκτήτη, αφού δεν είχε προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση για άδεια είτε από την πολεοδομία είτε από τον Δήμο Αγλαντζιάς.

Το εν λόγω κτίριο είχε την πολεοδομική άδεια και λειτουργούσε ως ψυχιατρική κλινική αλλά βρισκόταν σε άθλια κατάσταση για χρόνια. Παρά το γεγονός ότι δεν είχαν γίνει οι νόμιμες διαδικασίες και δεν είχαν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, είχαν ήδη αρχίσει την εγκατάσταση ατόμων στο κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κτίριο διαμένουν τώρα τρεις ενήλικοι αλλαδαποί αφρικανικής καταγωγής. Εντός του διεξάγονται εργασίες, δεν υπάρχουν τουαλέτες, ασφαλές παροχή ρεύματος και υποδομές για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι εμπλεκόμενοι είχαν δεχθεί προειδοποίηση τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών  όσο και από τον Δήμο Αγλαντζιάς για τις απαραίτητες διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθήσουν, εντούτοις προχώρησαν στις εργασίες και τοποθέτησαν εντός του κτιρίου άτομα.

Διαβάστε επίσης: 

Με απόφαση δικαστηρίου αναστέλλονται οι εργασίες στο Παλλάδιον

Keywords
Τυχαία Θέματα