Με κομμωτήρια, αισθητικούς και στενούς συγγενείς το πρώτο άνοιγμα

Όπως ειπώθηκε και προ ημερών από τον Υπουργό Υγείας, το όποιο άνοιγμα από τα αυστηρά μέτρα θα πρέπει να γίνει με τρόπο συνετό και συντηρητικό. Έτσι κι έγινε λοιπόν αφού χθες Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε ένα μίνι άνοιγμα την ερχόμενη Δευτέρα το οποίο θα μας οδηγήσει σε ένα πιο ουσιαστικό θα έλεγε κανείς άνοιγμα, στις 8 Φεβρουαρίου.

Δείτε εδώ: Αναλυτικά: Τι ανοίγει από 1η Φεβρουαρίου - Τι ισχύει για συναθροίσεις

Ως πρώτη γεύση την ερχόμενη Δευτέρα επαναδραστηριοποιούνται κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής ενώ στους εργασιακούς χώρους υπάρχει δικαίωμα

για παρουσία 50% του προσωπικού. Θα επιτρέπονται επίσης, οι επισκέψεις συγγενών 1 ου και 2 ου βαθμού (μέχρι 2).

Από τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021, τίθενται επιπλέον σε εφαρμογή τα ακόλουθα:

1. Επαναλειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων.
2. Επαναλειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.
3. Επαναλειτουργία πρακτορείων τυχερών παιγνίων, μόνο για σκοπούς συμπλήρωσης του δελτίου, χωρίς τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων.
4. Επαναλειτουργία μουσείων και άλλων αρχαιολογικών χώρων.
5. Η Θεία Λειτουργία στους χώρους θρησκευτικής λατρείας τελείται με την παρουσία πιστών με μέγιστο αριθμό προσώπων μέχρι 50 άτομα, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
6. Αύξηση αριθμού ατόμων για επισκέψεις σε οικίες, σε τέσσερα (4) άτομα.

Δείτε εδώ: Αναλυτικά τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από 8 Φεβρουαρίου- Τι ανοίγει

Οι ανακοινώσεις έφεραν αντιδράσεις

Οι πληροφορίες και τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών έκαναν λόγο για ένα μεγαλύτερο άνοιγμα την ερχόμενη Δευτέρα το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλάμβανε άνοιγμα Δημοτικών και άνοιγμα λιανικού εμπορίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ωστόσο φαίνεται πως έβαλε φρένο σε αυτές τις εισηγήσεις και ο λόγος είναι η οριακή κατάσταση στην οποία συνεχίζει να βρίσκεται η χώρα αφού όπως τόνισε και ο Υπουργός Υγείας στις χθεσινές του δηλώσεις δεν έχουμε απομακρυνθεί αρκετά από τα μη ασφαλή πλαίσια.

Πιο απλά, οι επιμολύνσεις που εντοπίζονται καθημερινά σε συνδυασμό με τις νοσηλείες μόνο εφησυχασμό δεν προκαλούν αφού αρκετοί είναι οι συνάνθρωποί μας που παλεύουν καθημερινά για τη ζωή τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα