Με ΛεΝτέι έκανε το 1-0 η Αρμάνι σε αγώνα-θρίλερ

Ο Ετόρε Μεσίνα έβγαλε ένα φοβερό play, ο Ζακ ΛεΝτέι άφησε την μπάλα στο καλάθι της Μπάγερν Μονάχου σε «νεκρό» χρόνο και η Αρμάνι Μιλάνο «υπέταξε» την καλοστημένη γερμανική ομάδα, ύστερα από ένα ματς - θρίλερ (79-78). «Πλήρωσαν» την αντίδραση του Τζέιλεν Ρέινολντς και τις αλλαγές στην άμυνά τους οι Βαυαροί στο φινάλε, που όμως έδειξαν πως θα παλέψουν στη σειρά.

Ασύλληπτο παιχνίδι στο "Mediolanum Forum" και playoff basketball στα καλύτερά του! Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα

και διψήφια προβαδίσματα μέχρι το ξεκίνημα της 4ης περιόδου, όταν και «μπλόκαρε», μπροστά στην εμπειρία και την ποιότητα του Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Ο «Τσάτσο» και ο Ζακ ΛεΝτέι πήραν τους Ιταλούς στις πλάτες τους και έκαναν το ματς να μοιάζει με θρίλερ ακριβής παραγωγής του Hollywood. Το παιχνίδι κρεμόταν από μια κλωστή και με 1,2'' για το τέλος ο Τζέιμς Γκιστ με 2/2 βολές και τρομερή ψυχραιμία έδωσε στους Βαυαρούς τους πόντους που έψαχναν για να κερδίσουν (77-78). Όμως, όχι. Αυτό δεν συνέβη...

Ο λόγος; Ο Ετόρε Μεσίνα κάλεσε τάιμ άουτ και σχεδίασε ένα φοβερό play, που μπέρδεψε τη γερμανική άμυνα. Ο Μάλκολμ Ντιλέινι πήγε στην επαναφορά, ο ΛεΝτέι ξεμαρκαρίστηκε από τα σκριν και έγινε παραλήπτης μιας άλεϊ ουπ πάσας. Η μπάλα του έκανε το χατήρι με περιπετειώδη τρόπο, αφού πρώτα ο Τζέιλεν Ρέινολντς είχε «εγκληματήσει» αμυντικά, η Αρμάνι έφερε... τούμπα έναν αγώνα που φαινόταν χαμένος από την αρχή και έφτασε στο 1-0 στη σειρά, η οποία προμηνύεται «καυτή»!

Ο άλλοτε ψηλός του Ολυμπιακού ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των νικητών (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ), με τον «Τσάτσο» να τον ακολουθεί. Ο Σέρχι είχε 1/5 σουτ μέχρι το 30', αλλά τελείωσε το ματς με 13 πόντους και σπουδαίες clutch στιγμές. Στην αντίπερα όχθη, ο Ντι Τζέι Σίλεϊ έκανε το παιχνίδι της ζωής του (23π., 6ρ.), ενώ ο Ουέιντ Μπόλντγουιν ήταν ο «μοιραίος», λόγω των επιλογών του στο φινάλε. Σε κάθε περίπτωση, η σειρά μόλις άρχισε και άπαντες ανυπομονούν για τη συνέχεια: στο Game 2 της Πέμπτης (22/4, 21:45).

Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο στο ξεκίνημα (8-8 στο 5'). Η προπονητική στόχευση ήταν φανερή, το ματς κινούταν σε χαμηλό τέμπο και οι δύο ομάδες έμοιαζαν κάπως νευρικές (16-18 στο 10' με καλάθι του Τζατζουάν Τζόνσον at the buzzer). Στη 2η περίοδο η καλοστημένη «μηχανή» του Αντρέα Τρινκιέρι άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα και δικαίως έφτασε σε διψήφιο προβάδισμα (16-26 στο 12'). Η Μπάγερν «έσπαγε» κόκκαλα με την άμυνά της, σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε (18-32 στο 15') και έβαλε «φωτιά» στο Game 1. Οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν», καθώς ο Νικ Ουίλερ - Μπαμπ χτύπησε και αποχώρησε από το παρκέ σφαδάζοντας, αλλά ξεπέρασαν γρήγορα το σοκ και συνέχισαν το σόου τους, πηγαίνοντας στο +19 (21-40), με... αιχμή του δόρατος τον Ουέιντ Μπόλντγουιν (7π., 2ασ.) και τον Σίλεϊ (12π.). Από την άλλη, οι Ιταλοί έβρισκαν... μόνο σίδερο (6/17 δίποντα, 1/10 τρίποντα) και έμοιαζαν εγκλωβισμένοι (27-44 στο 20') και εκτός κλίματος αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ετόρε Μεσίνα είδε το δίδυμο Μάλκολμ Ντιλέινι - Σέρχιο Ροντρίγκεθ να έχει συνολικά 0/7 σουτ και 4 λάθη για μόλις 1 ασίστ στο πρώτο μέρος.

Οι Αμερικανοί των γηπεδούχων... εμφανίστηκαν στην επανάληψη και η διαφορά μειώθηκε σε μονοψήφιο (39-47 στο 24'). Για άλλη μια φορά, όμως, η ομάδα από το Μόναχο αντέδρασε και μετά το 3ο φάουλ του Κάιλ Χάινς επέβαλε τον ρυθμό της (44-58 στο 27' με προσωπική προσπάθεια του Τζέιμς Γκιστ). Στο 30' οι overachievers του Τρινκιέρι είχαν το «πάνω χέρι» (53-64), με τον Σίλεϊ να εκθέτει συχνά - πυκνά την ιταλική άμυνα (20π.).

Ωστόσο, τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ο «Τσάτσο», που μέχρι το 30' είχε 2π. με 1/5 εντός πεδιάς, έβαλε 8 σερί πόντους και η Αρμάνι επέστρεψε στο -6 (61-67 στο 33'). Μετά το τάιμ άουτ του Τρινκιέρι οι γηπεδούχοι έβγαλαν μια σπουδαία άμυνα και βρήκαν τρεις βολές σε μια... σκοτωμένη επίθεση. Ο Τζίτζι Ντατόμε τις μετέτρεψε σε 2π. (2/3) και το «θρίλερ» άρχισε να αχνοφαίνεται στο "Mediolanum Forum" (63-67). Το ερώτημα πια ήταν απλό: έχουν το μέταλλο οι άπειροι Βαυαροί, για να υπερισχύσουν μέχρι τέλους;

Το ιταλικό σερί έφτασε το 9-0 (κάρφωμα του Ζακ ΛεΝτέι), η Μπάγερν ήταν «μπλοκαρισμένη» και έπαιρνε κακές επιλογές (σουτ του Γκιστ από τις γωνίες) και το μομέντουμ έδειχνε Αρμάνι. Όμως, ο Κέβιν Πάντερ αστόχησε σε δύο κρίσιμες προσπάθειες για την ισοφάριση ή το προσπέρασμα και οι Γκιστ (γκολ - φάουλ) - Σίλεϊ (τρίποντο) «τιμώρησαν» το κλαμπ από το Μιλάνο (67-73 στο 36'). Το αυστηρό γκολ - φάουλ του ΛεΝτέι έφερε ξανά το παιχνίδι στην μία κατοχή (70-73 στο 37') και ο Χάινς «ροκάνισε» κι άλλο την απόσταση (72-74 με 110'' να μένουν). Σε εκείνο το διάστημα ο Μπόλντγουιν αστόχησε σε ένα δίποντο, έχασε μία βολή και μετά έκανε και λάθος, δίνοντας ελπίδες στην Αρμάνι. Οι Ιταλοί δεν άφησαν το δώρο να πάει χαμένο και ισοφάρισαν με τον ΛεΝτέι (74-74). Με 55' στο ρολόι ο Γκιστ σημάδεψε δύο φορές στο σίδερο από τη γραμμή των βολών και ο Ροντρίγκεθ πήρε την μπάλα στα χέρια του. Το αποτέλεσμα; Ένα μεγάλο τρίποντο που άλλαξε το προβάδισμα (77-74 στο 39'26''). Το σουτ του Πολ Ζίπσερ στην αμέσως επόμενη φάση δεν ήταν εύστοχο, αλλά ο Μπόλντγουιν «γράπωσε» το ριμπάουντ και κέρδισε το φάουλ του Σιλντς, για να «γράψει» το 77-76 (33'' για την λήξη).

Ο Ντιλέινι έχασε το 7ο τρίποντό του στη βραδιά και η Μπάγερν έτρεξε στην απέναντι πλευρά για το buzzer beater. Τελικά, ο Πάντερ σταμάτησε αντικανονικά τον Γκιστ και τον έστειλε στις βολές με 1,2'' για το τέλος, σε ένα ασύλληπτο φινάλε. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού (που νωρίτερα είχε 0/2β.), έδειξε τρομερή ψυχραιμία και με 2/2 έβαλε μπροστά την ομάδα του (77-78).  Και πάλι, όμως, για άλλη μια φορά, τίποτα δεν είχε τελειώσει, στο παιχνίδι των ανατροπών και των «δυνατών» συγκινήσεων. Ο Μεσίνα κάλεσε τάιμ άουτ και στην επαναφορά πήγε ο Μάλκολμ Ντιλέινι. Ο ΛεΝτέι ξεμαρκαρίστηκε μέσα από τα σκριν, η άμυνα της Μπάγερν τα έκανε... θάλασσα στις αλλαγές και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, που «έκοψε» προς το ζωγραφιστό, βρέθηκε απέναντι στο γερμανικό καλάθι. Η ευκαιρία δεν χάθηκε: η μπάλα του έκανε το χατήρι, η Αρμάνι γύρισε το ματς και έφτασε στο 1-0 στη σειρά, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε... μπασκετική απόλαυση (79-78).

Τα Δεκάλεπτα: 16-18, 27-44, 53-64, 79-78.

Keywords
Τυχαία Θέματα