Με προβλήματα άρχισαν τα διήμερα μαθητών στην Κακοπετριά-«Έρχονται οι λύκοι»

Για άλλη μια χρονιά οι κάτοικοι της Κακοπετριάς, στην ορεινή Λευκωσία, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον «όχλο» που προκαλεί ζημιές σε οικίες και οχήματα, κατά την διάρκεια των διήμερων εκδρομών που πραγματοποιούν κάθε χρόνο, οι μαθητές.

Το περασμένο Σαββατοκυρίακο, ήδη οι πρώτοι μαθητές έφθασαν στην περιοχή, με τον κοινοτάρχη της Κακοπετριάς Ιωάννη Ιακωβίδη, να δηλώνει στο SigmaLive, ότι έγινε δέκτης καταγγελιών για άλλη μια χρονιά από κάτοικους της περιοχής.

«Οι πρώτοι μαθητές κατέφθασαν στο χωριό την Παρασκευή και

όπως κάθε χρόνο διαφάνηκαν προβλήματα. Οι μικροί είναι ζωηροί. Κάνουν ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενοχλούν τους κατοίκους.Τα γνωστά», ανέφερε ο κος Ιακωβίδης.

Κάνοντας αναφορά σε ποτά και ουσίες, ο κος Ιακωβίδης σημείωσε πως όταν βλέπεις νεαρούς σε έξαλλη κατάσταση «τι μπορεί να συμβαίνει;», διερωτήθηκε.

Όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται ο κος Ιακωβίδης σημείωσε ότι ενημερώνουν την Αστυνομία και τα αρμόδια σώματα. «Στέκονται στο πλευρό μας και κάνουν ότι μπορούν αφού οι έλεγχοι συνεχίζονται. Μπορούν όμως να ελέγξουν μια μάζα 800 μαθητών που έρχονται στην Κακοπετριά; Είναι όχλος.  Οι μαθητές είναι καλά παιδιά, αλλά μαζί τους το βράδυ έρχονται οι λύκοι, που θα πειράξουν τα αρνιά. Αποτέλεσμα αυτών είναι τα καλά παιδιά  μαζί με τον όχλο να γίνονται και αυτά θηρία και θα προκαλέσουν ζημιές».

Αυτό που αποδείχτηκε μετά τον έντονο αναβρασμό των αρμοδίων για τα ευτράπελα των προηγούμενων χρόνων, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, «από τη στιγμή που τα παιδιά έχουν την συγκατάθεση των γονιών τους δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Μόνο οι γονείς μπορούν να το αποτρέψουν τις εκδρομές», εξήγησε ο κοινοτάρχης Κακοπετριάς.

«Δεν θέλουμε αυτόν τον τουρισμό»

Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Κακοπετριά προβληματίζουν την κοινότητα. «Θέλουμε να έρχονται τα παιδιά αλλά να απολαμβάνουν την περιοχή σαν θέρετρο. Να περπατάνε στη φύση και να κάνουν άλλες δραστηριότητες. Δεν θέλουμε να μεθάνε, να τριγυρνούν στους δρόμους όπως τους αλήτες και να κάνουν ζημιές», είπε.

Το μόνο αρμόδιο σώμα που θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση που επικρατεί στην κοινότητα, όπως αναφέρει ο κοινοτάρχης, είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού, «που θα μπορούσε να δώσει μια χορηγία στα καταλύματα και ξενοδοχεία της περιοχής για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε αναβάθμιση ώστε να καλούν «καλό» τουρισμό που θα έρχεται στις ορεινές περιοχές.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί τους μαθητές «κακό» τουρισμό, ο κ. Ιακωβίδης, ανέφερε πως «Είναι. Αυτή τη περίοδο δεν έρχονται οικογένειες στην περιοχή αφού γνωρίζουν ότι τα ξενοδοχεία είναι κατειλημμένα από μαθητές που προκαλούν αναστάτωσης. Για τρεις μήνες στην Κακοπετριά δεν μπορεί να έρθει «καλός» τουρισμός. Δυστυχώς».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοπετριά#45Έρχονται,kakopetria#45erchontai