Με τη συμμετοχή 40 μαθητών άρχισε το καλοκαιρινό σχολείο του Δ.Πάφου

Με την συμμετοχή 40 μαθητών από όλη την Κύπρο άρχισε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Pafos Innovation Institute, το Καλοκαιρινό Σχολείο για μαθητές 15-17 ετών, με θέμα SPACE &STEAME (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics, Entrepreneurship), που διοργανώνει ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με την Τράπεζα

Κύπρου, το Κέντρο Καινοτομίας IDEA, το Herzliya Science Center του Ισραήλ, την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Ίδρυμα ΘΑΛΗΣ.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, η διοργάνωση του Σχολείου αποτελεί μια ακόμη καινοτόμo προσπάθεια του Δήμου Πάφου, στο πλαίσιο του στόχου του για τη δημιουργία μιας ψηφιακής και έξυπνης πόλης, καθώς και την ανάπτυξη της εκπαίδευσης τόσο στην πόλη της Πάφου όσο και ευρύτερα στην Κύπρο, συμβάλλοντας έτσι εποικοδομητικά στην εκπαίδευση των νέων σε σύγχρονα και ενδιαφέροντα επιστημονικά θέματα, τα οποία θα αποτελέσουν την βάση για την μετέπειτα σταδιοδρομία τους στην σύγχρονη εποχή.

Υποδεχόμενος τους μαθητές, ο Δήμαρχος Πάφου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η δημοτική αρχή, με την πρωτοβουλία της αυτή, θέλει να δώσει ερεθίσματα και μηνύματα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τις επιστήμες και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, χωρίς βέβαια να παραβλέπουν και τις κλασσικές επιστήμες.

Ο κ. Φαίδωνος συγχάρηκε και ευχαρίστησε τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στο καλοκαιρινό σχολείο και ιδιαίτερα εκείνα που ήλθαν από Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα, αλλά και τους  χορηγούς και τους συντελεστές της διοργάνωσης για την στήριξή τους στην πρωτοβουλία της Τοπικής Αρχής.

Όπως ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, το Καλοκαιρινό Σχολείο θα διεξαχθεί από σήμερα μέχρι τις 17 Ιουλίου και σε αυτό διδάσκουν καθηγητές από το Herzliya Science Center του Ισραήλ και την Μαθηματική Εταιρεία Κύπρου. Η επιλογή των μαθητών έχει γίνει από τη Μαθηματική Εταιρεία Κύπρου, με βάση κριτήρια αριστείας και διάκρισης.

Το κόστος διδασκαλίας των μαθημάτων καλύπτεται από την Τράπεζα Κύπρου και το Κέντρο Καινοτομίας &Επιχειρηματικότητας IDEA, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας με στόχο την εκπαίδευσή τους σε σύγχρονα επιστημονικά πεδία. Την διοργάνωση στηρίζουν επίσης, με την δωρεάν παροχή εδεσμάτων, οι Φούρνοι Ζορμπάς.

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης, ο Δήμος θα προσφέρει δωρεάν γεύματα στους μαθητές και μεταφορά τους από και προς τον χώρο εκπαίδευσης, στα καταλύματα διαμονής τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα