Με τη δικοινοτική επιτροπή συναντώνται οι διαπραγματευτές

Συνάντηση με την Ειδική Δικοινοτική Επιτροπή, για την προετοιμασία εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου σ’ ολόκληρη την Κύπρο, παρουσία και του Προσωπικού Αντιπρόσωπου του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αποστολή Καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, Pieter Van Nuffel, θα έχουν σήμερα οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών.

Οι Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί θα συζητήσουν, επίσης, το θέμα της λειτουργίας της κινητής τηλεφωνίας σ’ ολόκληρο το νησί.

Οι

συζητήσεις για την ενοποίηση της κινητής τηλεφωνίας φέρονται να έχουν «κολλήσει» και οι δυο διαπραγματευτές αναζητούν τρόπους, ώστε να ξεπερασθούν τα νομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φ», η Νομική Υπηρεσία έχει υποδείξει τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και προς τις κυπριακές εταιρείες, πως οποιαδήποτε απευθείας συμφωνία θα έχει σοβαρά νομικά προβλήματα.

Υπέδειξε ότι για να μπορέσει το μέτρο να εφαρμοσθεί θα πρέπει να γίνουν συμφωνίες με ξένες εταιρείες, που συμβαίνει να δραστηριοποιούνται και στην Τουρκία.

Χθες οι δύο διαπραγματευτές είχαν οργανωτική συνάντηση, ενόψει της συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή Ράδιο Πρώτο

Keywords
Τυχαία Θέματα