Μεγάλες προκλήσεις και οι προοπτικές για τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ευοίωνο προδιαγράφεται το μέλλον για την ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Συναλλακτικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου και την οποία παρουσιάζει το περιοδικό Capital Today.

Στην έρευνα καταγράφονται οι σημαντικές προοπτικές της ανώτατης και ανώτερης εκπαίδευσης του τόπου,

τα οφέλη που προκύπτουν, ενώ έγκριτοι ακαδημαϊκοί και άλλοι φορείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τοποθετούνται επί των καίριων ζητημάτων που απασχολούν τον τομέα.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Τμήματος Συναλλακτικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ κ. Στέλιος Δημητρίου μιλώντας μας για την έρευνα εστιάζει σε σημεία, στα οποία θα πρέπει να εγκύψουν οι αρμόδιοι φορείς και αναφέρεται σε παραδείγματα του εξωτερικού. Επισημαίνει, επίσης, τα σημαντικά πλεονεκτήματα της Κύπρου, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «η δυνατότητα παροχής αγγλόφωνων προγραμμάτων δίνει το δυνητικό πλεονέκτημα στην Κύπρο να εκμεταλλευτεί την παγκόσμια αγορά της αγγλόφωνης ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης των €50 δις με σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης».

Το Capital Today παρουσιάζει, επίσης, την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κύπρου, καθώς και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν τους φοιτητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ CAPITAL TODAY ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΗΜΕΡΙΝΗ».

Keywords
Τυχαία Θέματα