Μέλος του Συμβουλίου Υποστηρικτών ΕΚΝ Κύπρου ο Υπ.Παιδείας

Βούληση για ενδυνάμωση της συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Κύπρου με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εξέφρασε σήμερα, Δευτέρα, ο οικείος Υπουργός, Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος αποδέχθηκε πρόταση όπως γίνει μέλος του Συμβουλίου Υποστηρικτών (Board of Patrons) του ΕΚΝ Κύπρου

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε

με τον Πρόεδρο, Στέφανο Μαραγκό και το μέλος Άντια Μαυρομμάτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το έργο που επιτελείται εκεί και τον ευχαρίστησαν για την μέχρι στιγμής αναμεταξύ τους συνεργασία.

Το ΕΚΝ Κύπρου αποτελεί ένα Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που έχει ως σκοπό του την εκπαίδευση, την ευαισθητοποίηση των νέων και την προώθηση της συμμετοχής τους στα κοινά.

Δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 2006 και στα συνέδριά του έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 3000 νέοι ηλικίας 16-24. Είναι μία από τις 40 Εθνικές Επιτροπές που λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 36.000 εθελοντές συμμετέχουν στις δραστηριότητές του ΕΚΝ διεθνώς, ενώ στη Κύπρο ο αριθμός κυμαίνεται στους 500-550.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα