Μέσα από τον «εμφύλιο» των κυνηγών δημιουργείται νέο Κόμμα

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν οι δύο «αντιμαχόμενες» κινήσεις των κυνηγών στην Κύπρο, εκφράζοντας η καθεμιά την άποψή της για το πεπραγμένα του κυνηγίου στο νησί.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου Γιώργος Γιατρού και ο Νικόλας Προδρόμου, εκπρόσωπος από το Κίνημα Κυνηγών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε οι εκπρόσωπος του Κινήματος Κυνηγών, αν και τα αιτήματα είναι παρόμοια με την Ομοσπονδία, οι ίδιοι θέλουν να φτιάξουν ένα οργανωμένο σύνολο, αφού η Ομοσπονδία

είναι ένα «ανοργάνωτο σύνολο». Μάλιστα, τόνισε ότι δεν προσφέρει το έργο που πρέπει. Όμως, ως ξεχωριστή οντότητα, θα επιδιώξουν συνεργασία με την Ομοσπονδία.

Ως απάντηση, ο κύριος Γιατρού ανέφερε ότι η Ομοσπονδία είναι το μεγαλύτερο «οργανωμένο σύνολο, με τεράστια διαφορά». Παραδέχθηκε ότι χρήζουν βελτιώσεων, όμως το Κίνημα Κυνηγών είναι μια πολιτική κομματική κίνηση. Αντίθετα, η Ομοσπονδία «είναι ο θεματοφύλακας της διαχείρισης του κυνηγίου μαζί με το Ταμείο Θήρας». Εξηγεί ότι το καταστατικό της Ομοσπονδίας απαγορεύει την ανάμιξη με την πολιτική.

Το Κίνημα ανέφερε ότι θα γίνει ένα νεοσύστατο κόμμα, ενώ μέχρι την Παρασκευή «όλα θα είναι τελειωμένα».

Συζήτηση έγινε και για το κλείσιμο του κυκλικού κόμβου Ριζοελιάς, με την Ομοσπονδία να αναφέρει ότι είχε δοθεί η απαραίτητη προσοχή από τις αρμόδιες Αρχές για το ζητήματα των κυνηγών, αναφέροντας, μάλιστα, συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου. Χαρακτήρισε την κίνηση άσκοπη και είπε πως δεν προσφέρει τίποτα. Το μόνο που προσέφερε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ήταν η αλλοίωση της πολύ καλής εικόνας που έχει ο Κύπριος κυνηγός. Για το ζήτημα ανέφερε ότι είναι ενήμερος τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι τρεις εμπλεκόμενοι Υπουργοί, με «πολύ θετική κατάληξη».

Σε απάντηση, το Κίνημα απολογήθηκε αρχικά στον κόσμο για την κίνηση του κλεισίματος, ενώ ανέφερε ότι είχαν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για το συμφέρον του κόσμου τους.

Σε ερώτηση εάν θα κατέβει το κόμμα στις ευρωεκλογές, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Κυνηγών ανέφερε ότι δεν μπορεί να το απαντήσει αυτό ακόμα. Όπως αναφέρει, ο στόχος τώρα είναι η προστασία του κυνηγίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα