Μετά τους Νικόλα, Αβέρωφ κι ο Σιζόπουλος στο Προεδρικό

Σ’ αναζήτηση ευρύτερων συναινέσεων για προώθηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν μείνει στο συρτάρι ή όσων βρίσκονται στον προθάλαμο για υπερψήφιση, κινείται το Προεδρικό.

Προς αυτό το σκοπό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συναντάται την Τετάρτη (23/10) με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Συνάντηση με φόντο την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων στη Δημοσία

Υπηρεσία, τη Δικαιοσύνη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε το πρωί της Τρίτης (22/10) και με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος, το λόφο του Προεδρικού, ανέβηκε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. Γεγονός, που σημειολογικά τουλάχιστον, δείχνει ότι το Προεδρικό, υπολογίζει και βασίζει πολλά στο ΔΗΚΟ σ΄ ότι αφορά την υπερψήφιση των νομοσχεδίων. Εξάλλου, Νίκος Αναστασιάδης και ΔΗΣΥ παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ίσως και αγωνία το προηγούμενο διάστημα το φλερτ ανάμεσα σε ΑΚΕΛΔΗΚΟ, με φόντο τη μυστική συνάντηση Άντρου – Νικόλα, την οποία αποκάλυψε η «Σημερινή της Κυριακής» τον περασμένο Αύγουστο.

Προεδρικό και Πινδάρου δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση αυτό το φλερτ, μεταξύ ΑΚΕΛΔΗΚΟ, να οδηγηθεί σε μια κοινοβουλευτική συνεργασία η οποία θα αδρανοποιούσε σε πρώτο επίπεδο το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και σε δεύτερο επίπεδο θα δημιουργούσε σοβαρές προϋποθέσεις ενός αρραβώνα με φόντο τις Προεδρικές του 2023. 

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με Υπουργούς την Τετάρτη το πρωί και για την οποία δημιουργήθηκε μια περιρρέουσα, κυβερνητικές πηγές, υποστήριξαν ότι επρόκειτο για τον καθιερωμένο – τακτικό καφέ του Προέδρου με στενούς του συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων των «Υπουργών των μεταρρυθμίσεων», δηλαδή Χάρη Γεωργιάδη και Κωνσταντίνο Πετρίδη. Για τον επικείμενο ανασχηματισμό ο οποίος αναμένεται να γίνει τέλος του χρόνου, δηλαδή εντός Δεκεμβρίου, σιγή ιχθύος.  

Keywords
Τυχαία Θέματα